Efterskoler får mere frihed

Folketinget har tirsdag vedtaget en ændring af efterskoleloven, der giver efterskoler større frihed. På efterskolen BGI-Akademiet i Hornsyld glæder de sig over den nye lov.

Efterskolerne får med et nyt lovforslag større frihed til at drive skole.

quote

Vi glæder os meget over de øgede frihedsgrader. Det har været et længe efterspurgt ønske fra foreningen og skolerne at kunne leje bygninger. Det gør det blandt andet nemmere at oprette nye skoler.

Bjarne Lundager Jensen, direktør, Efterskoleforeningen

Fremover kan nye efterskoler eller efterskoler, der ønsker at udvide, leje sig ind i bygninger i op til ti år. Hidtil har det kun været muligt at købe bygningerne.

- Vi er glade for den ændring. Mange skoler har brug for værksteder eller idrætsfaciliteter, som det ikke er muligt at få plads til på samme matrikel. Det bliver nu muligt, fordi efterskolerne fremover kan leje eller købe bygninger i gåafstand fra skolen, siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i Efterskoleforeningen.

Med den nye lov bliver det samtidig muligt for efterskoler at drive skole fra flere forskellige adresser i gåafstand fra hinanden. Hidtil har alle bygninger skullet ligge på samme matrikel.

Noget de blev ramt af hos BIG-Akademiet i Hornsyld, da de skulle bygge streethallen for fem år siden. Hvis de selv havde bestemt, så var den blevet placeret længere væk fra skolen i nogle eksisterende bygninger.

quote

Det er utrolig dejligt, at lovgivningen nu giver meget bedre muligheder for efterskolerne, hvis de ønsker at udbygge, men også starte en helt ny skole.

Troels Petersen, skoleleder, BIG-Akademiet, Hornsyld

- Vi havde ikke andre muligheder end at bygge den her. Men hvis vi havde haft mulighed for at omdanne nærliggende landbrugsejendomme eller industribygninger, så kunne vi have gjort det til en lavere pris, sagde skoleleder Troels Petersen til TV SYD i april i år.

Selvom hallen står fiks og færdig, og de er glade for den, så glæder det forstander Troels Petersen, at efterskolerne nu bliver friere stillet:

- Det er utrolig dejligt at lovgivningen nu giver meget bedre muligheder for efterskolerne, hvis de ønsker at udbygge, men også starte en helt ny skole.