TV der bevæger dig

Ekspert: Det bliver svært at forlænge grænsekontrollen

Regeringen arbejder for at forlænge grænsekontrollen for ottende gang, når den udløber i november. Det bliver dog svært, vurderer ekspert.

Regeringen arbejder for at forlænge grænsekontrollen for ottende gang, når den udløber i november. Det bliver dog svært, vurderer ekspert.

Tirsdag aften stod det klart, at regeringen vil arbejde for at forlænge grænsekontrollen, der udløber den 12. november.

Det er dog langt fra sikkert, at EU går med til det, vurderer Gerd Battrup, lektor ved Center for Grænseregionsforskning.

Jeg ser ikke, at Danmark er i en situation, hvor der er et pres på de danske grænser, der truer den offentlige orden i Danmark.

Gerd Battrup, lektor ved Center for Grænseregionsforskning

- Jeg ser ikke, at Danmark er i en situation, hvor der er et pres på de danske grænser, der truer den offentlige orden i Danmark, siger hun.

Syv gange er grænsekontrollen blevet forlænget, siden den blev indført tilbage i januar 2016, og nu arbejder regeringen altså for at gøre det en ottende gang.

Ifølge Gerd Battrup bliver det vanskeligt at få lov til af EU-kommissionen at forlænge den midlertidige grænsekontrol. Hun mener ikke, at presset på grænserne er stort nok.

- Grænsekontrol kan man indføre, hvis man kan forudse et pres på de danske grænser. Enten hvis man kan forudse det, eller det allerede er tilstede, siger hun.

I 19.30-udsendelsen på TV SYD giver Inger Støjberg, integrationsminister, sin vurdering af situationen. Se indslaget her:

Læs også Inger Støjberg fastholder ønsket om forlænget grænsekontrol

 

Se hele Gerd Battrups vurdering af situationen omkring grænsekontrol her:

 

01:50 Luk video

 

 

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk