TV der bevæger dig

Fyrværkeriskader: Syd- og Sønderjyderne slap billigt

Det har været en travl nytårsaften- og nat på landsdelens skadestuer, men det har været normalt for en nytårsnat, og fyrværkeriskaderne har ikke været alvorlige.

Der har været 25 fyrværkeriskader i Syd- og Sønderjylland, men ingen af dem var alvorlige. Foto: Jakob Schjødt Pedersen

Læger og sygeplejersker har løbet stærkt nytårsnat, men ifølge vagtpersonalet på skadestuerne i Syd- og Sønderjylland er der ikke sket noget usædvanligt.

- Vi har haft travlt, men det hele er gledet fint, siger ledende overlæge i den fælles akutmodtagelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, Trine vestergaard.

Personalet på skadestuen i Esbjerg har ialt behandlet seks fyrværkeriskader, men ingen af dem var alvorlige.

Det samme er tilfældet på skadestuen på Regionshospitalet Horsens. Ingen alvorlige fyrværkeriskader.  Der har været fem fyrværkeriskader, hvoraf to personer med øjenskader er blevet sendt til videre behandling på Universitetshospitalet i Århus.

Fulde mennesker overalt

Sygeplejerske, Mette Grau,  på Sygehus Lillebælt i Kolding fortæller til TV SYD, at personalet i nattens løb har haft utroligt travlt med at behandle skader på fulde mennesker, enten efter fald eller slagsmål. Situationen har været den samme på skadestuen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

- Fulde mennesker har fyldt meget på skadestuen i nat. Masser af fulde mennesker, der er kommet til skade og enkelte har fået scannet hovedet efter fald, siger sygeplejerske Dorte Johanning fra Sygehus Sønderjylland.

Fyrværkeriskader harder til gengæld ikke været mange af på skadestuen i Aabenraa. Blot fire på to døgn og ingen af dem var alvorlige.

På Sygehus Lillebælt har ti personer været ti behandling for lettere fyrværkeriskader og en enkelt øjenskade er sendt til videre vurdering hos en øjenlæge.