Julemærkepige fik kram af kronprinssesse

Julemærkepigen Sarah Skafte Pedersen, Fredericia, fik et kærligt klem af kronprinsesse Mary, da kronprinsessen og i alt seks piger fra julemærkehjemmet Fjordmark blev fotograferet under præsentationen af årets julemærke.

Den gravide kronprinsesse skjulte tvillingmaven i en sort kjole, mens hun med stort engagement lyttede til pigernes historier om at være kommet på julemærkehjem.

Mere selvtillid

- Jeg har fået mere selvtillid og mange nye vaner, og min største oplevelse er at stå her i København i dag og synge for dig, kronprinsesse Mary, fortalte Sarah.

Alle deltagerne fra Julemærkehjemmet i Kollund havde en stor oplevelse ved afsløringen af årets julemærke, fortæller de i bilen på vej hjem til Sønderjylland.

Føste julemærke

Julemærket 2010 er det 107. julemærke, og er tegnet af kunstneren Sussi Bech, der er forfatter, illustrator og tegneserieskaber.

Sussi Bech har stor erfaring med at tegne nisser, idet hun i 2004 tegnede DR's julekalender Jul på Kronborg og i 2008 illustrerede bogen Juleønsket. Og faktisk tegnede den 51-årige illustrator allerede som 12-årig sit første julemærke i en konkurrence i dagbladet Politiken - som hun vandt.

Nissefamilie

Årets julemærkeark består af en stor nissefamilie, og alle nisserne er i bevægelse for at komme julens travlhed i hu.