TV der bevæger dig

Julemærkepige fik kram af kronprinssesse

Julemærkepigen Sarah Skafte Pedersen, Fredericia, fik et kærligt klem af kronprinsesse Mary, da kronprinsessen og i alt seks piger fra julemærkehjemmet Fjordmark blev fotograferet under præsentationen af årets julemærke.

Kronprinssesse Mary med en flok fra Julemærkehjemmeet i Kruså. Til højre står Sarah Skafte Pedersen, som fik et kram af kronprinsessen. (Foto: Julemærkefondet)

Kronprinssesse Mary og kunstneren bag årets Julemærke, Sussi Bech. (Foto: Julemærkefondet)

Årets julemærke afsløres af kronprinsesse Mary (til højre), som nu har fået en nydelig mave...

1 af 3

Den gravide kronprinsesse skjulte tvillingmaven i en sort kjole, mens hun med stort engagement lyttede til pigernes historier om at være kommet på julemærkehjem.

Mere selvtillid

- Jeg har fået mere selvtillid og mange nye vaner, og min største oplevelse er at stå her i København i dag og synge for dig, kronprinsesse Mary, fortalte Sarah.

Alle deltagerne fra Julemærkehjemmet i Kollund havde en stor oplevelse ved afsløringen af årets julemærke, fortæller de i bilen på vej hjem til Sønderjylland.

Føste julemærke

Julemærket 2010 er det 107. julemærke, og er tegnet af kunstneren Sussi Bech, der er forfatter, illustrator og tegneserieskaber.

Sussi Bech har stor erfaring med at tegne nisser, idet hun i 2004 tegnede DR's julekalender Jul på Kronborg og i 2008 illustrerede bogen Juleønsket. Og faktisk tegnede den 51-årige illustrator allerede som 12-årig sit første julemærke i en konkurrence i dagbladet Politiken - som hun vandt.

Nissefamilie

Årets julemærkeark består af en stor nissefamilie, og alle nisserne er i bevægelse for at komme julens travlhed i hu.

Mest sete på tvsyd.dk