TV der bevæger dig

Meteorologer slår fast: Julen bliver ikke hvid

Regn, slud, kulde og blæst kommer til præge vejret i weekenden og ind i juledagene. Dermed er der heller ikke i år udsigt til en hvid jul i Syd- og Sønderjylland, fastslår DMI.

Der bliver heller ikke i år et hvidt snedrys på juletræet.

Det er otte år siden, at vi sidst havde en en landsdækkende hvid jul - nemlig i 2010. Og ifølge DMI bliver julen 2018 først og fremmest våd, blæsende og kold. Der kan dog falde lidt slud og tøsne, men det bliver ikke liggende længe.

Fredag og lørdag bliver præget af diset vejr og regn med temperaturer mellem tre og seks grader. 

Natten til søndag falder temperaturerne ned til mellem tre graders frost og tre graders varme. Koldest bliver det i de nordlige dele af landet. 

- Det kedelige vejr med slud og tøsne fortsætter helt til søndag, hvor det fortsat også vil være overskyet. Søndag stiger temperaturerne til mellem fire og syv graders varme, og vinden bliver let til frisk fra vest, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, fredag til Ritzau.

Juleaftensdag, mandag, og de næste to juledage er der heller ikke udsigt til sne. Det bliver tørvejr, og temperaturerne vil holde sig mellem 4 og 7 plusgrader i dagtimerne - og dermed for 8. år i træk ingen landsdækkende hvid jul.

 

Mere vejr