Nytårsdøgnet er årets mest brandfarlige

Beredskabsstyrelsen råder til, at man tager sine forholdsregler nytårsaften, da brandvæsenet normalt har ekstra travlt i løbet af nytårsdøgnet.

Fyrværkeri, bordbomber og alkohol gør, at brandfolkene godt kan gøre sig klar, for de går en ekstra travl dag i møde. Nytårsdøgnet er nemlig årets mest brandfarlige, ifølge Beredskabsstyrelsen. Beredskabsstyrelsens tal viser nemlig, at brandvæsenet rykker ud til 16 gange så mange brande som på et normalt gennemsnitsdøgn.

Helt konkret har brandvæsnet været på pletten over 300 gange i forbindelse med brande i bygninger og containere i løbet af nytårsdøgnet i perioden 2007-2014.

Allerede torsdag morgen kunne TV SYD for eksempel fortælle historien om en raket, der gik igennem en rude og startede en mindre brand i en entré i Sønderborg.

I den anledning har Beredskabsstyrelsen lavet en række forholdsregler, som man kan følge for at forebygge brand i bygninger og containere.

  • Sikre, at der er låg på affaldscontainere og fælles affaldsspande og sikre, at de er placeret i god afstand fra bygninger
  • Rydde op i carporten og luk porten til garagen, så vildfarne raketter ikke kan få fat i tørt haveaffald, pap og skrald.
  • Overhold sikkerhedsafstanden, der står på fyrværkeriet.