TV der bevæger dig

Se video: Danmarks længste svømmetur har været et kæmpe familieprojekt

Efter at have gennemført Danmarks længste svømmetur svømmede Lars Simonsen søndag i land ved grænsen i Flensborg Fjord.

01:08

Uden sin mor kunne Lars Simonsen ikke have klaret Danmarks længste svømmetur. Video: Christian Kallenbach, TV SYD

Mens Lars Simonsen har taget det ene tag efter det andet, og han meter for meter har bevæget sin krop hele vejen rundt om Danmark, så har hans mor og far kæmpet lige så meget for at få hele oplevelsen til at blive til virkelighed.

Efter mere end et år og 1.370 kilometer gennemførte Lars Simonsen i dag Danmarks længste svømmetur hele vejen rundt om Danmark.

Uden sine forældre ville han ikke have svømmet i mål i dag ved Skomagerhus-grænsen i Flensborg Fjord. 

- Det har været så stort at kunne dele det her eventyr sammen med dem og dele alle oplevelserne, siger Lars Simonsen, der betegner sig selv som eventyrer.

00:57

For hvert skridt Ilse Simonsen har gået, er hun langsomt kommet ud af sin depression. 

Luk video

Lars har fået sin mor ud af depression

Under forløbet har hans mor, Ilse Simonsen, roet i kajak og gået 1.000 kilometer, og hans far har kørt 20.000 kilometer i bil for at levere proviant til deres søn.

Men der har været en større mening med Ilse Simonsens mange skridt. For langsomt er hun kommet ud af sin depression, og det var faktisk hele meningen med hendes søns meget lange svømmetur.

Læs også En svømmetur på 1300 kilometer er begyndt

- Jeg har nydt at gå på stranden, hvor jeg ikke har skulle forholde mig til andet end bare at levere proviant, når han kom ind, siger Ilse Simonsen og fortsætter:

- Jeg er så stolt over, at han har taget os med på sådan et eventyr. Vi har oplevet så meget sammen.

På hjemmesiden "Livet er godt - følg os" deler Lars Simonsen sammen med sin familie ting fra deres liv som 'fuldtidseventyr-familie'.

EVENTYREREN LARS SIMONSEN

  • Lars Simonsen har sammen med sin kone, Suzi Oud, og børnene Tiuri og Liva sejlet 2.000 kilometer i kano på Yukonfloden i Canada/Alaska.
  • Hele familien har sejlet i kajak fra København til Istanbul. Bortset fra en måneds juleferie på land var de undervejs i 535 dage. Det er den længste ekspedition med såkaldte Hobie-kajakker, der nogensinde er gennemført.
  • Lars Simonsen bor i Svanninge nær Faaborg. Han har tidligere bestyret en campingplads. I dag lever han af at skrive bøger og holde foredrag om sine rejser.


SWIM DENMARK

  • Svømmeturen rundt om Danmark er Lars Simonsens seneste eventyr. Det har taget syv måneder og ti dage (over to sæsoner, så i alt et år og tre måneder).
  • Turen har været 1.370 kilometer lang.
  • Lars har gennemsnitligt svømmet 9,4 kilometer på de dage, hvor vejret har gjort det muligt at svømme.
  • Længste svømmedag var turen fra Ærø til Als, hvor han svømmede i otte timer og 16 minutter.
  • Længste strækning var 24,7 kilometer i Kattegat.
  • På turen har Lars Simonsen samlet ind til og sat fokus på Julemærkefondens og Depressionsforeningens arbejde. Han har næsten samlet 50.000 kroner ind i alt.


Kilde: Ritzau/Livet er godt - følg os

Mest sete på tvsyd.dk