TV der bevæger dig

Sommertid? Det er er tyvetid!

20 % af alle indbrud sker i sommermånederne, viser tal fra forsikringsselskabet Topdanmark.

Tyve elsker sommerferie - altså andres sommerferie! Foto: Christian LANTENOIS

På ganske få år blev antallet af indbrud fordoblet.
Især i sommerferien sker der mange indbrud.

- Mens december generelt er indbrudstyvenes mest aktive periode, topper juli som den sommermåned med flest indbrud. Det hænger formentlig sammen med, at juli også er den måned, hvor flest boliger står tomme på grund af sommerferie, siger Regitta Vang Møller Kjær fra Topdanmarks butik i Kolding.

Hun opfordrer til, at du skal gøre følgende, inden du rejser på sommerferie:

- Det gælder først og fremmest om at gøre dit hjem så uindbydende som muligt for en indbrudstyv. Sørg for at huset ser beboet ud under ferien. Fjern værdigenstande, så de ikke kan ses fra vinduet ? også selv om det betyder, at du skal pille PH-lampen ned. Og sørg så for at sikre dit hus bedst muligt. Det er overraskende så nemt det er for indbrudstyve at komme ind, men med nogle ordentlige låse og sikringsbeslag på vinduerne har man i hvert fald gjort opgaven lidt sværere, siger Regitta Vang Møller Kjær.

Regitta Vang Møller Kjær anbefaler, at man har mærket værdigenstande og gemt kvitteringer og fotos af dem ? også af møblerne, som folk bruger flere og flere penge på.

For selvom ure og smykker, computere og fladskærme fortsat ligger på tyvenes top 10, er designermøbler også på vej til at blive en storfavorit hos tyvene. På blot et år steg antallet af stjålne designermøbler med ca. 17 % i 2010.

- Designermøbler bliver der stjålet rigtig mange af. Især PH-lamper ? både indendørs og udendørs - og dyre designerstole som Arne Jacobsens 7?er i høj kurs. De er lette at tage under armen ved mindre planlagte tyverier og let omsættelige som de ultimative klassikere de er, siger Regitta Vang Møller Kjær.