TV der bevæger dig

Svag optimisme for 2013

De sydjyske virksomheder får stigende omsætning og overskud i første halvdel af næste år, men det vil først senere give større beskæftigelse.

Fremgang i beskæftigelsen kommer langsomt. (Akivfoto). Foto: ARKIV

Sådan lyder vurderingen fra privatansatte ledere, der har deltaget i en konjunkturundersøgelse. Den er baseret på svar indsamlet i november fra 1.371 ledere, hvoraf 211 er fra Sydjylland.

41 procent tror, at omsætningen vil stige i sydjyske virksomheder i de kommende seks måneder. 43 procent vurderer, at kurven for overskud og eksport vil pege opad.

Kun 18 procent venter, at beskæftigelsen stiger i første halvår. 59 procent, tror, at beskæftigelsen vil være omtrent uændret, mens 23 procent kalkulerer med et fald.

Afdelingsformanden for Lederne Sydøstjylland, Bent Walter Jensen, deler den beskæftigelsesmæssige skepsis, som undersøgelsen afspejler. Men han hæfter sig samtidig ved det mere positive syn på omsætning og bundlinje.

- Det er ikke kun herhjemme, men også i udlandet, for eksempel hos vores nabo, Tyskland, at man nedjusterer forventningerne. Vi skal formentlig hen imod sidste halvdel af 2013, før der begynder at ske noget positivt, hvad angår beskæftigelsen i Sydjylland, konkluderer Bent Walter Jensen.