Syd- og sønderjyder skiltekonger af Danmark

Trafikanterne i Region Syddanmark er landets bedste bilister, når det handler om at kende betydningen af nogle af de mest almindelige skilte i trafikken.

Chancen for, at en bilist er i stand til at tyde de mest almindelige vejskilte, er lige en spids større i Region Syddanmark end i resten af landet. I hvert tilfælde hvis man skal tro en skilte-test fra Vejdirektoratet.

27 pct. af borgerne i Region Syddanmark har svaret rigtigt på alle ni spørgsmål i skilte-testen,  som Vejdirektoratet har lagt på sin hjemmeside. Det er en smule bedre end deltagerne fra de andre regioner, selvom det er tæt løb.

På en uge har 140.000 danskere taget skiltetesten, hvor det drejer det sig om at svare på betydningen af ni helt almindelige trafikskilte.

- Det er naturligvis godt gået af Region Syddanmark.  Jeg håber, at folk i de forskellige dele af landet vil give Syddanmark kamp til stregen og forsøge at skubbe dem af tronen. Testen er stadig åben, så man kan hjælpe sin region til det bedst mulige resultat, siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.   

Målinger viser, at mange bilister har problemer med at forstå betydningen af en række vejskilte, og det kan potentielt skabe farlige situationer i trafikken. Derfor har Vejdirektoratet lanceret ”Skilt med det”, som er en kampagne, hvor du kan afprøve dine evner i vejskilte og afsløre for venner og bekendte, om du er "skiltekonge’" - altså svarer rigtigt på alle ni spørgsmål.  

Sådan ser det ud, når man svarer rigtigt på alle ni spørgsmål i testen og bliver skiltekonge, som 27 pct. af deltagerne fra Region Syddanmark.
Sådan ser det ud, når man svarer rigtigt på alle ni spørgsmål i testen og bliver skiltekonge, som 27 pct. af deltagerne fra Region Syddanmark.
Foto: Vejdirektoratet

Fakta