TV der bevæger dig

Vinderne bliver S, radikale og Enhedslisten

Socialdemokratiet, radikale og Enhedslisten står hver til at vinde et mandat ved folketingsvalget på torsdag i Syd- og Sønderjylland, fremgår det af en analyse af de seneste meningsmålinger.

Helle Thorning-Schmidt (S) rejser landet rundt for at støtte de lokale kandidater, og det giver resultater. Her er hun i Fredericia.

Analysen er lavet af professorSøren  Risbjerg Thomsen for altinget.dk.

De sydjyske socialdemokrater har i flere uger stået til et ekstra mandat, men De Radikale og Enhedslisten har tilsyneladende vundet stort under valgkampen.

De to radikale mandater går til Lotte Rod, Aabenraa og Esbjerg, Marlene Lorentzen, Kolding og Haderslev, eller Torben Elsig-Pedersen, Vejle.

Med et ekstra mandat fra fem til seks får Socialdemokraterne mindst fire nye ansigter i Folketinget, da Lise von Seelen, Kim Mortensen og Julie Rademacher ikke genopstiller.

Favoritterne er stadig Bjarne Corydon i Esbjerg-kredsen og Anne Sina i Aabenraa-kredsen.

Kampen om de sidste to mandater bliver hård. I spil er Christian Raabjerg Madsen, Kolding, Kim Quist, Haderslev, Troels Ravn, Vejen, Christina Dam Kristensen, Esbjerg og Jacob Bjerregaard, Fredericia.

Enhedslistens nye mand i Folketinget bliver Henning Hyllested, Esbjerg.

Venstre taber

Venstre står til en tilbagegang fra otte til syv mandater, men Preben Rudiengaard og Jens Vibjerg genopstiller ikke. Anni Matthiesen fra Vejen-kredsen er et godt bud et nyt ansigt i Folketinget, men hun er i hård konkurrence med borgmester Erik Nørreby, Fanø, opstillet i Tønder, og byrådsmedlem i Vejle Jens Ejner Christensen.

De konservative bløder stadig. Det bliver sandsynligvis kun til et mandat mod to ved valget i 2007.

Kampen står mellem politisk ordfører Carina Christensen, Mike Legarth og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

SF har tabt et mandat under valgkampen. De kommer ind med to mandater mod tre ved 2007-valget. Karina Lorentzen Dehnhardt, Kolding, og Jesper Petersen, Sønderborg,er nogenlunde sikre på mandaterne.

Dansk Folkeparti står fortsat til fire mandater i Sydjyllands storkreds. Marie Krarup, Esbjerg, kan blive det nye navn som afløser for sin far, Søren Krarup, der ikke genopstiller.

Liberal Alliance står til et mandat, og det går til Mette Borck med bopæl i Horsens, tidligere chefredaktør for JydskeVestkysten.