Simon Faber: Jeg er ikke for grænsekontrol

Overborgmester i Flensborg, Simon Faber (SSW), præciserer i en pressemeddelelse, at han ikke mener, at der skal indføres grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland.

- Rejsefriheden ved den dansk-tyske grænse er et gode, som vi som altid vil støtte op om, skriver Simon Faber i en pressemeddelelse fra Flensborg By.

Udmeldingen kommer efter, han søndag sagde til TV SYD over telefonen, at "sikkerhedsrisikoen ved at fortsætte uden grænsekontrol er blevet for stor". Mandag skriver Flensborg By i en pressemeddelelse, at overborgmesteren er blevet misforstået. Han talte ikke specifikt om kontrol ved den dansk/tyske grænse.

I et live-interview til TV SYD søndag aften bliver Simon Faber spurgt:

- Du har jo hidtil været meget imod at genindføre grænsekontrol, som der er rigtig mange danskere, der råber på lige nu. Har du ændret holdning i forhold til det nu?

Til det svarer han:

- I den aktuelle situation mener jeg, at det er bydende nødvendigt at genvinde kontrollen med hvor mange og hvem, der kommer ind over både Tysklands og andre landes grænser, fordi situationen i München i går, hvor 13.000 kommer ind og alle telte er i brug, det er jo simpelthen ikke holdbart.

Du kan høre interviewet med Simon Faber i klippet her (varighed 0:42):