TV der bevæger dig

Ubetænksom politiker skaber krise

Den kristelige spidskandidat i Slesvig-Holsten går efter affære med teenager. Han mangler dømmekraft, siger Sydslesvigsk Vælgerforening.

Den 40-årige Christian von Boetticher var udset til at afløse den nuværende ministerpræsident Peter-Harry Carstensen i den Kristeligt Demokratiske Union (CDU). Men søndag aften trak han sig tilbage, fordi det nu er kommet frem, at han har haft et kærlighedsforhold til en pige på 16.

Mangel på dømmekraft

Nu er der krise i det kristelige parti. Der skal være valg til Landdagen i Kiel om otte måneder, og CDU i Slesvig-Holsten har ikke umiddelbart en anden kandidat.

Formanden for de dansk-sindede i Landdagen, Anke Spoorendonk fra Sydslesvigsk Vælgerforening, siger, at CDU-kandidaten har afsløret en mangel på politisk dømmekraft. Hun siger, at Christian von Boetticher har vist en umodenhed, som gør det svært at tro, at han er egnet til at være mininisterpræsident.

Pigen var 15

- Det er måske ægte kærlighed, men en kommende ministerpræsident bør kunne overskue konsekvenserne af en kærlighedsaffære. Den dømmekraft har han ikke vist, siger Anke Spoorendonk til Flensborg Avis.
 
Von Boetticher fik forbindelse med den unge dame i begyndelsen af 2010, da han var 39 - og hun var 15. På det tidspunkt var Von Boetticher ikke gift, og det er han stadig ikke. Kontakten blev skabt via Facebook, men von Boetticher afbrød forbindelsen i maj, da han blev partiets spidskandidat.

Ikke ulovligt

En talsmand for von Boetticher siger ifølge Flensborg Avis, at der ikke er foregået noget ulovligt. Men pres fra baglandet gør, at von Boetticher opgiver sin kandidatur.

- Den slags går ikke, siger talsmanden. Det kan man ikke byde parti og vælgere. Hvis von Boetticher ikke selv ville gå, ville vi presse ham til det.

Von Boetticher har ikke trukket sig tilbage fra Landdagen. Hvis han gør det, mister CDU flertallet - og så skal der udskrives valg i utide.