TV der bevæger dig

Udsigt til penge til danske skoler

Ifølge dagbladet Flensburger Tageblatt er der også næste år et særligt tilskud til de danske skoler fra forbundsdagen.

Benny Engelbrecht, socialdemokratiet, Sønderborg

Socialdemokraternes medlem af Sydslesvigudvalget Benny Engelbrecht er meget tilfreds med udsigten til at den tyske Forbundsdag ser ud til at forlænge det særlige tilskud på 3,5 mio. euro til det danske mindretal i Sydslesvig. Et tilskud der ellers så ud til at hænge i en tynd tråd.

Det er forbundsdagsmedlem fra CDU og medlem af forbundsdagens finansudvalg, Norbert Brackmann der til dagbladet Flensburger Tageblatt udtaler at der tegner sig et stort flertal for også i 2012 at stille et beløb på 3.5 mio. euro til rådighed for de danske skoler i Slesvig-Holsten.

- Jeg er yderst tilfreds med den respekt for de dansk/tyske forpligtelser som flertallet i forbundsdagen dermed udviser, siger Benny Engelbrecht med henvisning til Bonn/København erklæringerne.

Først i anden uge af november forventes den formelle beslutning om tilskud til det danske mindretals skoler at blive truffet i det tyske finansudvalg.

- Der er naturligvis ingen direkte sammenhæng mellem Danmarks beslutning om ophævelse af aftalen om grænsekontrol fra foråret og den tyske beslutning, men set i en sammenhæng er begge beslutninger udtryk for en klar forbedring af dansk/tyske relationer, siger Benny Engelbrecht.

Mest sete på tvsyd.dk