Autocamperplads til millioner bliver en realitet med hjælp fra lokale

Et gammel oldtidscenter i Skærbæk er godt på vej til at blive et helt nyt oplevelsescenter med et udkigstårn, restaurant og autocamperplads. Direktøren håber, at de er klar til at åbne til pinse.

Et oplevelsescenter med et udsigttårn, restaurant og plads til 125 autocampere. Det bliver omdrejningspunktet, når Marsk Camp håber at åbne til pinse. En flok lokale - nærmere bestemt ni pengemænd - håber at lokke turisterne og hjemme på hjul mod Tøndermarsken. 

- Jeg er fuld af optimisme. Vi har satset fuldt ud på autocampere, siger Pia De Place, der er direktør for projektet Marsk Camp. 

Det er den hedengangne Hjemsted Oldtidspark, der er ved at blive lavet om for millioner, og spørger man en af investorerne, så er en autocamperplads det helt rigtige. 

 - De holder jo alle mulige steder, så der må jo være et behov for et sted at holde, siger Jørgen Hansen, der er bilforhandler og investor. 

Og kigger man på salgstal både i Danmark og syd for grænsen, så er direktøren også optimistisk. 

- I Tyskland boomer salget. Du kan jo overhovedet ikke købe en autocamper i Tyskland, medmindre der er seks måneders ventetid. Ligeledes i Danmark er tallet også meget kraftigt stigende, så derfor kan vi sagtens satse på det, siger Pia De Place.

Lokale penge 

Det er ni lokale, der har fået projektet op at stå. De har skudt 27 millioner kroner i projektet, og der er ingen økonomisk støtte fra hverken kommunen eller fonde. 

Jørgen Hansen er en af de ni, der har valgt at investere i projektet, og han håber, at det kommer til at gavne området - og måske endda gøre 6780 endnu tydligere på landkortet.  

- Vi er alle sammen selvstændige erhvervsdrivende i 6780. Vi lever jo af området. Hvis vi bare ser det hele stå til, så dør det hele jo hen, så derfor, siger Jørgen Hansen. 

De ni investorer bag projektet:

Et udkigstårn

Fyrtårnet for projekter bliver i bogstaveligsteforstand også et tårn. Et udkigstårn der er blevet givet navet Marsktårnet. Håbet er, at det kan blive et nyt varetegn i Sønderjylland, og at det sammen med de andre muligheder på campen vil lokke folk til med hang til god mad, ro og smuk natur. 

Tårnet er tegnet af den verdensberømte danske tegnestue BIG, der er grundlagt af arkitekten Bjarke Ingels. BIG står blandt andet også bag turistmagneterne LEGO House i Billund og Tirpitz i Blåvand. I Skærbæk er det også ambitionen, at Marsktårnet bliver en attraktion, som kan tiltrække gæster fra både ind- og udland.

Fakta om Marsktårnet og tilhørende ’Marsk Camp’: