Ecco mister prestigefyldt prædikat fra Kongehuset

Kongehuset har meddelt skofirmaet Ecco i Bredebro, at det ikke får forlænget prædikatet Kongelig Hofleverandør.

Til næste år er det slut med at kunne kalde sig Kongelig Hofleverandør for ECCO.

Når prædikatet udløber 16. april 2023, vil det nemlig ikke blive forlænget. Det har Kongehuset meddelt Ecco, skriver det danske skofirma i en meddelelse.

Ecco har haft prædikatet Kongelig Hofleverandør siden 16. april 1991.

I meddelelsen skriver Ecco, at firmaets ledelse tager Kongehusets beslutning til efterretning og ikke har yderligere at tilføje.

Det beskrives i meddelelsen ikke, hvad der ligger bag Kongehusets beslutning. Men Ecco har de seneste måneder været stærkt kritiseret for at fortsætte med at have forretning i Rusland, efter landet angreb Ukraine.

Ifølge Kongehusets hjemmeside er der tildelt 103 danske hofprædikater.

Prædikaterne tildeles i dag for en periode på fem år. Ved periodens udløb vurderes, om betingelserne for tildelingen fortsat er opfyldt, og en grundlæggende forudsætning er, at Hoffet fortsat køber firmaets produkter eller serviceydelser.

Flere danske virksomheder har tidligere valgt at droppe deres samarbejde med Ecco. Det er sket med henvisning til, at Ecco fortsat har åbne butikker i Rusland.

Kongehuset uddyber ikke beslutningen

Kongehusets kommunikationsafdeling bekræfter overfor TV SYD, at Ecco ikke får fornyet deres prædikat. Derudover har de ingen kommentarer.

TV Syd forsøger at få en kommentar fra Ecco - indtil videre uden held.