Tønder opruster i kampen om mistede millioner

Sammen med Randers, Roskilde og Bornholm vil Tønder nu forsøge at få nogle af de millioner tilbage, som de har betalt til staten. Det sker, fordi andre kommuner har fået eftergivet tilsvarende lån.

Det skabte stor utilfredshed hos Tønders borgmester Henrik Frandsen, da en lang række kommuner mandag fik lavet en aftale, der betyder, at de ikke skal betale de penge tilbage, som de har lånt hos Arbejdsmarkedets Feriefond.

Tønder Kommune har nemlig betalt de 27,3 millioner kroner tilbage, som kommunen har lånt. Derfor føler de sig snydt og kræver, at nogle af millionerne kommer retur til kommunekassen.

- Vi har bestemt ikke tænkt os at give op. Vi vil nu forsøge at gå sammen med de øvrige tre kommuner, fordi vi på den måde håber at stå stærkere, siger Henrik Frandsen til TV SYD.

Flere kommuner er utilfredse

Også Bornholms Regionskommune, Randers og Roskilde er i samme situation som Tønder. 

En række kommuner lånte i 1990-erne tilsammen 800 millioner kroner i Arbejdsmarkedets Feriefond.

Mandag blev der lavet en aftale med Beskæftigelsesministeriet, der betyder, at hvert tredje lån bliver afskrevet helt, mens de resterende lån bliver afskrevet med mellem 80 og 90 procent.

- På mandag har jeg et møde med Winni Grosbøl, der er borgmester i Bornholms Regionskommune, her skal vi tale om, hvordan vores strategi skal være, fortæller Henrik Frandsen.