De små skal skabe job

Nyt projekt i Tønder Kommune satser på job i de små og mellemstore virksomheder og har sendt en mand på en 2-årig mission.

Virksomhedsleder Amit Mozumdar er nu på vej rundt til de mange små og mellemstore virksomheder i Tønder Kommune. Det gør han for at finde ud af, hvor stort behovet er for arbejdskraft - og især hvilken type arbejdskraft, der efterspørges. Nu og i nærmeste fremtid.

I dag tirsdag er han på besøg hos Emmerske Biler i St. Emmerske ved Tønder. Her har man ikke lige nu behov for nye mekanikere, men har stået flere gange og manglet og tror også på, at der skal flere til i fremtiden.

- Som det er nu, skal man "stjæle" en mekaniker fra en kollega, for der er ikke nogen ledige, siger ejer af Emmerske Biler, Peter A. Petersen, til TV SYD.

Virksomhedskonsulenten skal lave en såkaldt behovsanalyse, så kommunen med den i hånden kan finde ud af, hvad der skal sættes i gang af uddannelser, efteruddannelse og lærlingepladser.

Her er der et unikt samarbejde med det lokale erhvervsråd, uddannelsesinstitutioner, A-kasser og jobcentret, der sammen vil matche ledige med virksomhederne ved at opkvalificere dem.

- Erhvervspolitik og beskæftigelsespolitik går her hånd i hånd, for kan vi på sigt få nogle af vores unge ledige i arbejde og samtidig hjælpe vores virksomheder, ja så er det jo en win-win-situation, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Susanne Linnet, Venstre, til TV SYD.

Det er ikke meningen, at Amit Mozumdar skal agere jobcenter og "trylle" en mekaniker, maler eller anden håndværker op af hatten. Han skal kortlægge behovet og mulighederne.

Projekt JobVækst hedder det. Der er afsat 2 mio. kr. til arbejdet over to år.