TV der bevæger dig

De tjener ekstra fordi de taler tysk

Producenterne af juletræer i Tønder tjener ekstra godt, fordi de selv kan sælge deres juletræer til Tyskland. De kan nemlig sproget.

Der hænger ekstra penge på juletræerne, når producenten sælger til Tyskland og taler sproget. Det gør de i Tønder Kommune. Foto: Hans Lausten, TV SYD

I Tønder Kommune tjener juletræsproducenterne op til 25.000 kr. ekstra, hver gang de leverer et vognlæs juletræer til deres helt store marked, Tyskland. Hvorfor? Fordi de er gode til at tale tysk. Det betyder, at de selv kan sælge deres træer direkte til kunderne i Tyskland. Derved sparer de et salgsled, og kan i stedet score fortjenesten selv.

Jeg kan gøre det selv og komme direkte ind på det tyske marked

Torben Ravn, Plantningssselskabet i Skærbæk

Torben Ravn, skovfoged hos Plantningsselskabet i Skærbæk og bestyrelsesmedlem i foreningen Dansk Juletræer, siger til TV SYD, at en dansk producent, som ikke taler tysk, er nødt til at finde en gossist, som kan hjælpe ham ind på det tyske marked.

- Men jeg kan gøre det selv og komme direkte ind på det tyske marked, siger Torben Ravn. 

Torsten Ravn, kan tale tysk og sælger selv sine juletræer til Tyskland. Det er der gode penge i.

Der er godt 100 juletræsproducenter i Tønder Kommune.  Hvert år frembringer de en halv million juletræer, 90 pct.af dem eksporteres til Tyskland, som jo ligger lige op ad kommunegrænsen.

Tyskerne er ofte overrasket over, hvor gode vi er til at tale tysk, siger Torben Ravn.

Man har stor tiltro til en producent, som taler det samme sprog som køberen

Bernd Wegner, juletræssælger, Flensborg

I Flensborg siger juletræshandler Bernd Wegner til TV SYD, at man har stor tiltro til en producent, som taler ens eget sprog.

- For et menneske man kan tale med, har man tillid til, siger Bernd Wegner.

Man har stor tiltro til producenten, når han taler vores sprog, siger Bernd Wegner, som sælger juletræer i Flensborg. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Tønder Kommune bakker op om producenternes store kompetencer indenfor eksport af juletræer til det store naboland. Kommunen har etableret et offentligt finansieret eksporthus, som understøtter de lokale virksomheder med personlig eksportvejledning først og fremmest til det store tyske nabomarked.

Mest sete på tvsyd.dk