TV der bevæger dig

Tre blå flag til Rømø

Det Blå Flag vil også denne sommer vaje over Rømø hele tre steder som garanti for rent badevand, sikkerhed, miljøinformation og gode faciliteter.

Både Lakolk Strand, Sønderstrand og Rømø Lystbådehavn opfylder kriterierne for Blå Flag-miljømærkeordningen for henholdsvis strande og havne, og mandag den 4. juni vil flaget for første gang i denne sæson stryge til tops de tre steder på den populære ferieø i Vadehavet.

Det Blå Flag overrækkes af Betina Brandt som repræsentant for Friluftsrådet til formanden for Tønder Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Bo Jessen.

Alle interesserede er velkomne til at overvære flaget blive hejst ved nedkørslen til Lakolk Strand kl. 9 og ved Rømø Sejlklub, Kilebryggen 12 i Havneby kl. 10.30. Her bydes der på en kop kaffe efter flaghejsningen.

Det Blå Flag er et internationalt kendt symbol på rent badevand og rene strande med livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter, miljøinformation mm. Flaget tildeles for et år ad gangen og skal godkendes af både en dansk og en international jury.

De tre lokaliteter på Rømø har også de foregående år gjort sig fortjent til Det Blå Flag.

Mest sete på tvsyd.dk