Nu beklager politiet lang ventetid på våbentilladelser

Hos Politiets Administrative Center er de både ærgerlige og kede af, at de er bagefter med at udstede våbentilladelser til jægere.

Mandag den 16. maj var en særlig dag for danske jægere, for ved solopgang gik bukkejagten ind.

Ikke alle jægere kunne dog deltage, for som TV2 ØSTJYLLAND gennem flere måneder har kunnet fortælle, er udsigten til at få udstedt den nødvendige våbentilladelse lang.

Der har ganske enkelt været store problemer med at få tilladelsen fra politiet, hvilket ikke kun jægere, men også våbenhandlere, har mærket.

Danmarks Jægerforbund anslår, at op mod 20.000 tilladelser i øjeblikket venter på at blive behandlet.

Henning Gudichsen er medindehaver af jagtforretningen Nystrøm og Krabbe nord for Aarhus. Han vurderer, at omsætningen er halveret på grund af de manglende våbentilladelser. På billedet viser han et våben frem, som en jæger har købt, men først kan få i hånden, når våbentilladelsen er på plads. Den har jægeren ansøgt om i slutningen af januar, fortæller butiksejeren.
Henning Gudichsen er medindehaver af jagtforretningen Nystrøm og Krabbe nord for Aarhus. Han vurderer, at omsætningen er halveret på grund af de manglende våbentilladelser. På billedet viser han et våben ...
Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Det er Politiets Administrative Center i Holstebro, som står for at udstede tilladelserne.

Centret forklarer, at den lange ventetid skyldes, at politiet i januar på grund af ny EU-lovgivning var nødt til at tage et nyt våbenregister i brug, selvom det ikke var testet.

quote

Det er vi utroligt kede af og ærgerlige over, og jeg kan kun sige, at jeg beklager

Karin Jønler, afdelingschef ved Politiets Administrative Center

Derfor vidste politiet godt, at der var fejl og mangler ved systemet, men der var ikke tid til at fjerne fejlene først. Det har betydet månedlang ventetid for jægerne.

Til TV2 ØSTJYLLAND beklager afdelingschef ved Politiets Administrative Center Karin Jønler situationen.

- Vi er da utroligt ærgerlige over, at vi ikke kan hjælpe hverken de jægere, der gerne vil på bukkejagt, men heller ikke de skytter og erhvervsfolk, som også er afhængige af vores afgørelser, så det er vi utroligt kede af og ærgerlige over, og jeg kan kun sige, at jeg beklager, siger Karin Jønler.