Region forbyder omdiskuteret app

Tiktok bliver forbudt og frarådet hos flere og flere offentlige myndigheder. Senest melder Region Midtjylland sig i koret med forbud.

Tiktok har været i vælten det seneste, fordi den kinesiske ejer deler brugeres data med Tiktoks kinesiske ansatte.

Det får nu Region Midtjylland til at forbyde appen på ansattes arbejdsmobiler og -tablets. Det har regionens informationssikkerhedsudvalg besluttet ovenpå Center for Cybersikkerheds anbefaling om, at statslige myndigheder ikke anvender Tiktok på tjenestelige enheder.

- Det er ret usædvanligt, at Center for Cybersikkerhed direkte fraråder brugen af bestemte applikationer og bestemt udstyr. Når det sker i forhold til Tiktok, så ser vi det som et udtryk for, at Center for Cybersikkerhed har identificeret nogle alvorlige risici. Og det reagerer vi selvfølgelig på, siger regionsdirektør Pernille Blach Hansen.

INFORMATIONSSIKKERHEDSUDVALGET

Informationssikkerhedsudvalgets vigtigste opgaver er at overvåge at informationssikkerhedspolitikken overholdes, og at udarbejde overordnede retningslinjer i overensstemmelse med regionens informationssikkerhedspolitik.

Udvalget behandler alle spørgsmål af principiel karakter om informationssikkerhed.

Medlemmer:

Pernille Blach Hansen, Direktionen - formand

Anders Kjærulff, Direktionen

Helene Bilsted Probst, Direktionen

Poul Michaelsen, Direktionen

Anders Ernst Jørgensen, it-direktør

Kenneth Becker, it-sikkerhedschef

Carsten Lind, vicedirektør

Jonas Dahl, Sundhedsområdet (hospitalsdirektør Randers)

Claus Lassen Graversen, Psykiatrien (lægefaglig direktør Psykiatrien)

Lone Mejdahl, Regionssekretariatet (DPO)

Malene Nyman, Regionssekretariatet (sekretær)

Hun er formand for Informationssikkerhedsudvalget i Region Midtjylland. Hun forventer, at alle medarbejdere følger opfordringen, så sanktioner ikke bliver nødvendige.

- Medarbejdere kan ikke tilgå TikTok fra regionale computere. Vi arbejder derudover på at forhindre adgangen fra regionsejede telefoner og tablets, siger Pernille Blach Hansen.

Det sociale medie er også blev forbudt på flere ministeriers arbejdstelefoner og hos DR, som fraråder ansatte at have appen.

Regionen oplyser, at den ikke har fået reaktioner på forbuddet fra nogen af de 29.000 medarbejdere. Det gælder fra 2. marts 2023