DF'er sammenligner udlændinge med hunde: - Helt ude i hampen

Facebook-opslaget er helt ude i hampen, men det får ikke konsekvenser, da manden bag ikke er kendt for at være racistisk eller rabiat, siger DF.

Gunner Nielsen, der lokalformand for Dansk Folkeparti i Kolding, har gjort sig meget upopulær hos ledelsen i Dansk Folkeparti efter et Facebook-opslag, der kan tolkes racistisk.

Tidligere på ugen skrev Gunner Nielsen under overskriften ”Endelig lykkes det” på sin Facebook, at han havde været på kommunen for at tilmelde sine hunde til kontanthjælp.

I opslaget, der formentlig beskriver et opdigtet scenarie, skriver Gunner Nielsen, at socialrådgiveren først sagde nej, men at hun senere godkendte hundene til kontanthjælp, da han forklarede, at de er blandede racer, arbejdsløse, dovne og ikke kan et ord dansk.

DF-top: Helt ude i hampen

Hundene kan meget let tolkes som et billede på udlændinge, og det er bestemt ikke i orden at lave den sammenligning, siger Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, til TV 2.

- Det er da helt ude i hampen. Jeg har talt med ham, og han har beklaget meget og slettet opslaget, siger Poul Lindholm Nielsen til TV 2.

Tolker du det som, at hundene er et billede på, hvordan han ser udlændinge?

- Når man kender ham, er han ikke på nogen måde racistisk eller rabiat. Det er en dårlig sammenligning, for man skal ikke sammenligne mennesker med hunde. Det kan bestemt misforstås i retning af, at det er udlændinge, og man skal ikke skrive noget, der kan misforstås.

Når du siger misforstås, er det så fordi, du ikke mener, at han tænkte på udlændinge, da han skrev opslaget?

- Jeg ved ikke, hvad der var hans mening. Vi kender ham, og jeg tror ikke, det var meningen, men det er altid svært at sige, siger Poul Lindholm Nielsen.

Langt fra den eneste

Det er langt fra første gang, at et medlem i en af Dansk Folkepartis lokalforeninger er kommet på kant med ledelsen.

I begyndelsen af 2016 blev Jens Hald frataget formandskabet for lokalforeningen i Nyborg, efter han på Facebook havde opfordret til at klippe venligboerne skaldede på grund af landsskadelig virksomhed. Han forlod efterfølgende partiet.

Gunner Nielsen får dog hverken frataget sit formandskab eller tildelt en advarsel, siger Poul Lindholm Nielsen.

- Han bliver ikke smidt ud. Det er ikke en mand, vi normalt har problemer med. Han er en god lokalformand, som først efterfølgende er blevet opmærksom på, at det kan misforstås. Vi har haft en god snak om det, og han har beklaget, siger Poul Lindholm Nielsen.

Nu er det her langt fra første gang, du har banket et medlem af Dansk Folkeparti på plads. Har I et generelt problem i lokalforeningerne?

- Nej, det synes jeg ikke. Langt de fleste steder er der ingen problemer, men der er nogle, der sidder i en sen nattetime og skriver noget ubetænksomt. De fleste retter ind, og hvis ikke smider vi dem ud eller ekskluderer dem. Vi vil ikke have det, siger Poul Lindholm Nielsen.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Gunner Nielsen.