Stor dansk webshop stopper al salg af Ecco-produkter

En anden dansk skoforretning oplyser, at de fortsat sælger Ecco-sko. Men de håber, at det danske brand fra Bredebro vil forlade det russiske marked.

Den danske modeportal Miinto har stoppet al salg af produkter fra Ecco på sin webshop, skriver Berlingske.

Beslutningen er taget, fordi skogiganten fra Bredebro modsat en række andre vestlige virksomheder har valgt at fortsætte sin drift i Rusland, hvor de har 250 butikker.

- Hvis Ecco ikke klart siger, at Ecco ikke ønsker drift i Rusland, så skal de ikke have lov til at sælge deres produkter på vores platform, siger Konrad Kierklo, der er direktør i Miinto, til avisen.

Samtidig understreger han, at de allerede, da Ecco først meddelte, at de ville fortsætte deres forretninger, skulle have stoppet for salget. Det handler om at sende et signal, mener han.

Salget fortsætter

Direktøren i Miinto ønsker ikke til avisen at udtale sig om, hvor stor en del af omsætningen Ecco udgør, og han understreger, at det er uden betydning.

I den landsdækkende skobutik Paw Sko, der fortsat forhandler Ecco-sko, oplyser direktør Jan Wentzel dog, at der fortsat er salg i skoene.

- Vi fornemmer en lidt vigende efterspørgsel på Ecco, hvor kunderne i vores butikker vælger andre produkter. Men rigtig, rigtig mange vælger fortsat Ecco, siger han til TV 2.

Han ønsker ikke at kommentere på de konkrete tal, men siger samtidigt, at de indtil videre vil fortsætte med at sælge sko fra Ecco.

- Vores holdning er, at Ecco bør komme med udmelding om, at de er villige til at finde en vej væk fra det russiske marked. Vi har tillid til, at de finder en løsning, siger Jan Wentzel.

I marts valgte blandt andre Carlsberg at lukke deres forretninger og sælge deres bryggerier i Rusland som følge af invasionen.

Ud over Ecco har også Rockwool fortsat forretning i Rusland af hensyn til både medarbejdere og en frygt for en russisk statsovertagelse, lyder det.