TV der bevæger dig

TV 2 erfarer: Rigspolitiet anbefaler nybygget politiskole

Rigspolitiet anbefaler, at en ny politiskole skal nybygges.

Hvis Folketinget alligevel ikke vil bygge nyt, så går Rigspolitiets anbefaling blandt andet til Vejle. Arkivfoto. Foto: Google Streetview

I samarbejde med tv2.dk

Står det til Rigspolitiet skal en ny vestdansk politiskole være nybygget. Det fremgår af Rigspolitiets anbefalinger, som TV 2 har gennemlæst.

Det vil sige, at politiet ikke ønsker at benytte en af de mange ejendomme, som forskellige kommuner har budt ind med.

Hvis Folketinget vælger af følge Rigspolitiets anbefalinger kan det få betydning for de kommuner, der har budt ind med ledige byggegrunde til politiskolen i Vestdanmark.

I den sydlige del af Jylland har Esbjerg, Vejen, Kolding, Fredericia og Sønderborg kommuner budt ind med ledige grunde til en nybygget politiskole. 

Læs også Vejle kæmper videre: Vi vil have politiskolen

Vejle anbefales – hvis der alligevel ikke bygges nyt

Hvis Folketinget alligevel beslutter ikke at bygge nyt, så anbefaler Rigspolitiet, at den nye politiskole skal ligge i enten Vejle, Skanderborg eller Holstebro.

Transporttiden til København er afgørende for, hvor en ny vestdansk politiskole kan ligge i Danmark. Det fremgår af et kort, som Rigspolitiet har udfærdiget. Den nye politiskole må maksimalt ligge to timers udrykningskørsel fra København. 

Det betyder, at store dele af Nordjylland og Vestjylland er udelukket. 

Læs også Ny politiskole igen udskudt

Den nye politiskole, skal ligge vest for Storebælt, og oprindeligt var 74 mulige placeringer i spil. I dag er der 18 kommuner, som stadig er med i opløbet.

Den nye politiskole skal imødekomme politiets fremtidige behov for at få uddannet flere politibetjente og hjælpe med at øge aktiviteten i udkantsdanmark.

Torsdag kom det frem, at den nye politiskole først bliver klar til nye elever i 2019 eller 2020. Det sagde justitsminister Søren Pind (V) i et interview med politiforbundets blad Dansk Politi. 

Læs også Sønderborg vil sikre sig ny politiskole med plads til ny sønderjysk arrest