Udenrigsministeriet: 25-årig dansker anses for dræbt i Ukraine

En 25-årig dansker med tilknytning til Vejle anses for omkommet under kampe i Ukraine. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Familien til den 25-årige dansker har identificeret ham og betragter ham som omkommet.

- Udenrigsministeriet har været i dialog med familien til den omtalte danske mand, der skulle være omkommet i Ukraine. Familien har på baggrund af de foreliggende oplysninger identificeret den pågældende, som de dermed betragter som omkommet, siger Udenrigsministeriet til TV 2.

Tilknytning til Vejle

- Familien ønsker ikke offentliggjort navn eller fotos af den pågældende og ønsker ikke at blive kontaktet af journalister, hvilket Udenrigsministeriet appellerer til pressen om at respektere. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke gå i yderligere detaljer, lyder det fra Udenrigsministeriet.

TV SYD er i besiddelse af et dokument, der beviser mandens identitet, og som knytter ham til Vejle.

Fra Ukraine har TV 2’s korrespondent Rasmus Tantholdt via kilder stykket flere dele af det, der endte med at koste den 25-årige dansker livet, sammen.

Dræbt under kampe i det sydlige Ukraine

Danskeren har kæmpet for den ukrainske fremmedlegion, og han var en del af en gruppe på otte soldater, der tirsdag var i byen Mykolajiv.

Seks af dem overlevede ikke.

Kilder beretter, at gruppen var i kamp med russerne i området omkring havnebyen. Russerne brugte lette og tunge maskingeværer, kampvogne og artilleri.