25 jyder får plads i regionsrådet i Syddanmark

25 fra TV SYDs område får plads i regionsrådet i Syddanmark, mens to lokale kandidater kommer ind i regionsrådet i Midtjylland.

Med den nuværende regionsformand Stephanie Lose (Venstre) i spidsen indtager 25 jyske kandidater efter nytår deres plads i regionsrådet for Syddanmark. 

Fra Hedensted og Horsens kommuner, der hører hjemme i Region Midtjylland, er to repræsentanter valgt ind i regionsrådet i Midtjylland.

Der er 41 pladser i regionsrådet i Syddanmark, så der er på tværs af partierne jysk flertal. Det er dog mest et kuriosum at opgøre mandatfordelingen efter geografisk fordeling.

Nyvalgte på top 10

Stephanie Lose fra Esbjerg er urørlig som stemmesluger med sine 147.485 personlige stemmer.

På andenpladsen kommer Socialdemokratiets Mette With Hagensen fra Varde med 15.619 stemmer.

Den nyvalgte Dan Skjerning, der skifter byrådet i Vejle Kommune ud med regionen, indtager femtepladsen blandt alle kandidater med 5.055 stemmer - og det gør ham til den tredjehøjest placerede jyde på top 10.

Jette Damsø Henriksen (Socialdemokratiet) fra Guderup på Als er også et nyvalgt medlem, der kommer ind på top 10 som nummer syv med 4.538 stemmer.

Region Midtjylland: To lokale valgt ind

Hedensted og Horsens kommuner, der hører hjemme i Region Midtjylland, får to repræsentanter valgt ind i regionsrådet i Midtjylland.

Det er Lone Dybdal (Socialdemokratiet) fra Stouby og Thrine Rimdal Nørgaard (Venstre) fra Juelsminde, som begge er nyvalgte.

I Region Midtjylland blev Anders Kühnau (A), der sikrede sig posten som regionsrådsformand, topscorer med 47.116 stemmer. Han var ved valget for fire år siden opstillet i Horsens, hvor han da havde bopæl - men han er nu flyttet til Aarhus.