TV der bevæger dig

Elever til KL: Drop den lockout!

Drop den lockout! Det er beskeden fra en række 10. klasse-elever fra Varde. De har oprettet en Facebook-gruppe mod konflikten, som de mener truer deres eksamen og uddannelsesmuligheder.

02:19

De seks elever omkring deres FAcebook-gruppe.

1 af 2

Seks elever fra 10. klasse i Varde er gået til kamp mod den varslede lærer-lockout:

- Vi kommer til at betale for at de ikke kan blive enige, siger Sara Vad Nisbeth til TV SYD.

Sammen har de seks elever startet en Facebook-gruppe mod lockouten. Det gjorde de onsdag:

- Og vi har allerede 938 medlemmer på 24 timer. Det viser, at vi ikke er de eneste.

Ikke retfærdigt

Med siden vil de forsøge at få både Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne i tale:

- Det, vi gerne vil sige til dem, er, at vi gerne vil have, de bliver enige. Vi synes ikke, det er retfærdigt det, de har gang i, siger Emma Lewerenz Skriver fra 10 i Campus i Varde.

Eksamen truet

De seks skal sammen med 200 skolekammerater til Folkeskolens Udvidede afgangsprøve på 10. klasseskolen 10 i Campus i Varde til sommer. Nu frygter de at deres eksamen er i fare:

- Jeg vil få det ekstremt svært, siger Ronnie Olesen, for jeg har svært ved at koncentrere mig. Vi skal måske gå i skole seks dage til kl. 16 for at nå pensum igen inden eksamen. Det ville være hårdt.

Udsættes ikke?

Eleverne skal ikke regne med, at lockout'en bliver afblæst, når parterne mødes med forligskvinde Mette Christensen i morgen.

Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det er kun i tilfælde af, at der kommer noget bevægelse i forhandlingerne, at hun har mulighed for at udskyde en truende konflikt, siger han til Ritzau.

KL- topmøde

- Og indtil nu har vi ikke set, at det er lykkedes hende at få parterne - hverken på det kommunale eller statslige plan - til at begynde at danse, tilføjer han.

- Derfor tror jeg, at Forligsinstitutionen i morgen vil erklære forhandlingerne for brudt sammen.

Henning Jørgensen henviser dog til, at KL har topmøde i Aalborg torsdag, hvor KL-ledelsen kan blive mødt med et pres. Men han vurderer samtidig, at det er usandsynligt, at det pres vil gøre en forskel.