TV der bevæger dig

Falck ferieafløser for forsvaret

Beboere og turister i Oksbøl og omegn kan i sommer få hjælp af en akutbil, hvis de kommer til skade eller bliver ramt af alvorlig sygdom.

02:20

1 af 2

Det sikrer en aftale, som Region Syddanmark netop har indgået med Falck. Falck stationerer en akutbil i Oksbøl i perioden 14. juli til 5. august.

Oksbølslejrens militærlægebil dækker normalt området, men på grund af besparelser i forsvaret holder militærlægebilen sommerferie.

- Der er jo rigtig mange turister i Oksbøl og omegn i sommerperioden. Derfor stod vi med noget af et problem, da forsvaret meddelte os, at militærlægebilen i år skulle holde sommerferie. Aftalen med Falck sikrer fortsat hurtigt hjælp på skadestedet, hvis uheldet skulle være ude her i sommervarmen, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks akut- og ø-udvalg.

Forsvaret har varslet, at militærlægebilen også står stille i uge 42, 51 og 52 i år.

Region Syddanmark vil efter prøveperioden med akutbilen tage stilling til, hvordan en mere permanent afløserordning kan skrues sammen.

Fakta

Falcks akutbil bliver placeret på brandstationen i Oksbøl og rykker ud i tidsrummet 8-22. Akutbilen bliver bemandet med en paramediciner, og den rykker ud sammen med en ambulance, når en skade eller sygdom truer liv eller førlighed.

Varde Kommune og Oksbøl-området dækkes af ambulancer stationeret i Varde, Ølgod, Nørre Nebel og omegnskommunerne. Der er en døgndækkende akutlægebil i Esbjerg og en døgndækkende akutbil i Grindsted. Hjemmeplejen i Varde rykker ud som 112-akuthjælpere i den nordlige del af Varde Kommune.

Hovedopgaven for Oksbøllejrens militærlægebil er at stå til rådighed for personalet i lejren.

Ud over denne opgave har Region Syddanmark en aftale med forsvaret om, at militærlægebilen rykker ud og hjælper, når beboere i området kommer slemt til skade eller bliver ramt af alvorlig sygdom.

Lægebilens dækningsområde er primært Varde Kommune og her især Oksbøl-området, hvor militærlægebilen er første præhospitale enhed på skadestedet. Militærlægebilen er koblet op på regionens præhospitale system.