Hold dig fra vandet hvis det tordner

I de kommende dage er der risiko for tordenvejr, og det betyder, at det kan være livsfarligt at bade, lyder advarslen fra TrygFondens Kystlivredning.

Det kan være sjovt at bade, selvom det regner. Men hvis det bliver tordenvejr, skal man pakke sine ting sammen og tage hjem eller søge ly på land, lyder det fra livredderne.

- Badevandet indeholder salte og mineraler, der bliver strømledende, når lynet slår ned. Lynet kan være så kraftigt, at det kan slå en person ihjel, selvom man befinder sig i vandet op til 100 meter væk. Derfor er det livsfarligt at bade i tordenvejr, selvom lyn ikke slår oftere ned i vandet end på land, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Ifølge livredderne er det bedst at søge indendørs og lukke døre og vinduer, når det lyner og tordner. Men er man på stranden eller et andet sted i naturen, hvor der ikke er mulighed for det, er der et par gode råd, som er nyttige at kende.

- Det er risikabelt at opholde sig på stranden i tordenvejr, og derfor er det bedste at søge ly i en bil med fast tag. Hvis man ikke har mulighed for det, kan man sætte sig på hug på jorden og krumme sig sammen, så man får en så lille kropsoverflade som muligt, siger Anders Myrhøj.

Gode råd i tordenvejr.