Mariane og Bente får kæmpe opbakning i kamp mod hotelbyggeri

Efter planen skal der ligge 50 hotel-huse ved Blåvand Strand, men ikke hvis det står til Mariane Holm og Bente Werenberg.

Der er planer om at bygge 50 små hotel-huse på ’Hafniagrunden’ ved Blåvand Strand.

Men de planer skal ikke blive til noget, hvis man spørger Mariane Holm og Bente Werenberg.

De to kvinder har samlet 2.246 underskrifter sammen. Tilkendegivelser som de håber får Venstre og Dansk Folkeparti i Varde Kommune til at ændre mening og droppe byggeplanerne.

- Vi synes, det her skal bevares, fordi det er det eneste stykke naturareal mellem Hvidbjerg Strand og Blåvand Fyr, siger Mariane Holm til TV SYD.

Ifølge formanden for Teknik og Miljø i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge(V), så er det nødvendigt at bygge.

- Vi skal udvikle vores turisttilbud i Varde Kommune både kvalitativt og kvantitativt, hvis vi skal blive ved med at vækste, siger han.

Har ikke noget imod vækst, men...

De to underskriftindsamlere har ikke noget i mod vækst, men de er nervøse for konsekvenserne.

- Jeg har ikke noget imod vækst i Blåvand, men vi er så hårdt presset på infrastruktur og parkeringspladser, siger Mariane Holm.

Og Bente Werenberg stemmer i.

- Jeg kan godt forstå, de gerne vil have vækst herude, de skal bare ikke ødelægge naturen. Det er så enkelt, det er, siger hun.

På baggrund af to tidligere høringer i projektet, har kommunen allerede fjernet et byggefelt, så der kommer tre i stedet for fire. 

- Således det er trukket endnu længere tilbage, og det er blevet minimeret. Det har været et ønske. Så jeg synes, vi har lyttet, siger han.

Ifølge Preben Friis-Hauge bliver der også kigget meget på de indsigelser, der kommer fra nærmiljøet og naboerne.

Bente Werenberg og Mariane Holm samler underskrifter indtil den 2. januar.