Ølgod måtte lukke ned, da resten åbnede: - Det er dobbeltbittert

Ølgod sogn i Varde Kommune fik i går besked om at lukke ned på grund af høje smittetal.

Sved på panden, socialt samvær og småjusteringer på modeltogene var noget af det, der var planlagt i Ølgod i forbindelse med den delvise genåbning af samfundet.

Det skulle altså have været en lykkelig gensynsdag flere steder i Ølgod sogn, men det satte smittetallene en stopper for. 

- Det er dobbeltbittert. Lidt salt i såret. Men det er sådan, det er. Vi kan ikke ændre på de tal, der er andet end, at vi opfordrer folk til at blive testet, så vi kan få bugt med de smittekæder, der er, siger Lars Stampe, der er centerleder i Ølgod-hallerne.

Sognet opfyldte i går tallene for automatisk nedlukning, og derfor var der ikke andet at gøre for Varde Kommune end at bede de spændte institutioner og foreninger om at lukke ned.

Kriterier for automatisk nedlukning

Havde gjort klar

Da meldingen kom om, at centerleder Lars Stampe og Ølgod-hallerne skulle lukke ned, havde han allerede fået sodavand og slik hjem til caféen og gjort klar til de gymnastikopvisninger og stævner i weekenden, der skulle fylde hallerne.

- Jeg er skuffet. Jeg vil gerne have åbnet op, det er det, vi lever af, det er det, vi synes er fedt, når der er liv i hallerne. Det er meget ensomt og kedeligt at gå rundt heroppe, fortæller han. 

Ølgod sogn lukker ned
Foto: Ole Møller, TV SYD

Lige sådan var det hos Sydvestjysk Modeljernbaneklub i Ølgod, der skulle begynde forberedelserne til et stævne for lange tog. 

- Det er noget lort for at sige det på jysk. Men når reglerne er sådan, så er der jo ikke andet at gøre, og så må vi jo tage det sure med det søde, siger Jan Kaspersen, der er formand.

Institutioner og foreninger, der lukker i Ølgod Sogn fra torsdag

Rygterne svirrede

I alt er 16 institutioner og foreninger lukket ned foruden aftenskole-aktiviteterne. 

Selvom både Jan Kaspersen og Lars Stampe glædede sig til genåbning, så havde de godt på fornemmelsen, at den ikke blev til noget i Ølgod Sogn, fordi smittetallene gik den forkerte vej.

Ølgod sogn lukker ned
Foto: Ole Møller, TV SYD

Men nu må de vente minimum syv dage, før de igen kan åbne for hallerne og modeljernbanen.

- Det kræver bare, at når vi får lukket op igen, så må vi få spændt livremmen ind og tage nogle ekstra dage og bygge løs. Det hele skal jo helst køre de fire dage, vi har langetogskørsel, siger Jan Kaspersen.

På gaden med flyers

I Varde Kommune tager de nu et ekstra tiltag i brug for at komme smitten til livs. 

Fredag er kommunen på gaden for at dele flyers ud til borgerne. 

Her giver de muligheden for at smittede borgere kan komme i selvisolation i en isolationsbolig i Varde Kommune, hvis man ikke kan gå i selvisolation i eget hjem. 

Derudover stiller Røde Kors sig også til rådighed ved at hjælpe med at få handlet ind, hentet medicin eller luftet hunden. 

Kommunen opfordrer til, at man bruger sit lokale netværk til at hjælpe sig, men samtidig overholder retningslinjerne for afstand og hygiejne.

Opfordring fra sundhedsmyndighederne