Se video om hotelsucces: Ejer må sige nej til turister

Imens turismen er faldet langs de danske kyster, går tendensen i den modsatte retning på Henne Mølleå Badehotel. Turisterne strømmer til hotellet mellem klitterne.

De sidste 20 år er der kun blevet længere og længere mellem turisterne langs kysterne. Men på Henne Mølleå Badehotel, der er bygget af arkitekten Poul Henningsen, stiger interessen og omsætningen støt.

På de seneste fem år er omsætningen på hotellet nemlig steget med 400 %. Hotellets ejer, Casper Rosendahl, mener, at succes'en skyldes beliggenheden mellem klitterne og en høj kvalitet på både menukortet og serviceniveauet.

- Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten. Vi vil være sikre på, at det gæsten får, er i tip top, siger Casper Rosendahl til TV SYD.

Om det er de særlige egnsretter eller en konstant kredsen om kunderne, der tiltrækker gæsterne, findes der ikke nogen undersøgelse på. Men meget tyder på, at det i hvert fald ikke bare er lyden af Vesterhavets bølger, der gør Henne Mølleå Badehotel til et attraktivt ferieophold.

For generelt set er kystturismen presset. I dag er der 27,5 % færre turister ved de danske kyster end der var for 20 år siden.

Den tendens fik regeringen til at lancere en vækstplan for turismen i januar. Et af tiltagene i vækstplanen er kvalitet, som netop er det, Henne Mølleå Badehotel brander sig selv på.

Og i Henne er interessen så stor, Casper Rosendahl i juli og august sidste år måtte afvise 700 gæster.

Hør her, hvorfor Casper Rosendahl mener, at hotellet har succes: