Thoning siger farvel til politik

Det mangeårige folketingsmedlem fra Venstre Hans Christian Thoning genopstiller ikke til næste folketingsvalg, efter han ikke kom ind i folketinget ved valget den 18. juni.

Det tidligere folketingsmedlem gennem otte år for Venstre i Vardekredsen, Hans Christian Thoning, genopstiller ikke til folketinget, fortæller hovedpersonen til TV SYD.

- Jeg har brugt sommeren til at reflektere over, hvad jeg skal. I V-regi har vi alle sammen været ved at sunde os oven på valget, men nu har jeg været med i så mange år, og jeg er ved at nå en alder, hvor jeg kan gå på pension, så det har været en naturlig beslutning for mig, siger Hans Christian Thoning til TV SYD.

Ved folketingsvalget den 18. juni i år fik Hans Christian Thoning 6800 personlige, og han blev derfor lige nøjagtig ikke valgt ind i Folketinget, da Venstre gik fra syv til fem mandater i Sydjyllands Storkreds. Hans Christian Thoning fik sjette flest stemmer i kredsen, og derfor er han nu førstesuppleant. En position han har tænkt sig at udnytte.

- Frem mod det næste valg vil jeg arbejde aktivt for at varetage lokalområdets interesser, hvor jeg vil bruge mit netværk inde på Christiansborg, fortæller Hans Christian Thoning.

Den tidligere borgmester i Blåvandshuk Kommune og viceborgmester i Varde Kommune siger samtidig, at det er et farvel til politik.

- Når denne folketingsperiode er ovre, og jeg ikke længere er førstesuppleant, så bliver det et farvel til politik for mig, slutter Hans Christian Thoning.

Kredsbestyrelsen i Varde fik beskeden mandag, og de begynder nu arbejdet på at finde kredsens nye kandidat. Bestyrelsen forventer at have en ny kandidat klar medie januar 2016.

Hør Thoning fortælle om beslutningen, og hvad han skal bruge sin tid på.