TV der bevæger dig

Video: Godsejer accepterer bøde for bøsse-udtalelser

Godsejer Karl Nielsen fra Nørholm Gods i Sig ved Varde accepterer nu, at han får en bøde for at have udtalt sig diskriminerende om et bøssepar, der ville forpagte hans hotel i Sig. Retten i Esbjerg overvejer nu, hvor stor bøden skal være og afsiger den endelige dom næste mandag.

Godsejer og ejer af hotellet, Karl Kristian Nielsen, tilbage i september 2013

Da sagen skulle for retten mandag morgen valgte godsejeren at holde sig væk og havde på forhånd tilkendegivet, at han ville acceptere en bødestraf.

Anklagemyndigheden havde inden retsmødet rejst krav om netop en bødestraf.

Indtil for nylig ville godsejeren gå efter en frikendelse - men har nu ændret synspunkt og dermed afgjort sagen. Hvorfor har Karl Nielsen mandag ikke ønsket at uddybe:

- Jeg har ingen kommentarer til TV SYD. Tak for samtalen, lød det venligt men bestemt fra godsejeren i telefonen fra Nørholm Gods.

00:33 Luk video

Sagen begyndte at rulle i september 2013, da godsejeren blev citeret for, at "Sig er ikke moden til at have et bøssepar som forpagtere af landsbyens hotel", da parret Dinghao Wang og kæresten Keld Christensen blev afvist af ejeren af hotellet, Karl Nielsen.

Udtalelserne udløste en demonstration i Sig søndag den 22. september 2013, hvor omkring 300 mødte op til demonstrationen - deriblandt også godsejer Karl Kristian Nielsen, der benyttede fremmødet til at beklage sine udtalelser.

I sin tale sagde han, at hans tro var, at byen ikke var moden, men at den tro nu var tilbagevist af de mange fremmødte.