Riley er Danmarks stærkeste hund - kan trække 385 kilo

Den lille hund Riley på blot ni kilo er kåret som Danmarks stærkeste hund efter at have vundet DM i weightpull. I konkurrencen handler det om at finde den hund, der kan trække den højeste vægt.

Lørdag den 13. august vandt Yasmin Bøllehuus og hendes hund Riley DM i weightpull. Det gør Riley til Danmarks stærkeste blandt 18 tilmeldte hunde - det på trods af sin størrelse. Ved DM slog hunden Riley også sin egen personlige rekord ved at trække i alt 385 kilo. Det svarer til, at hun trak sin egen vægt 42,5 gange. 

Weightpull-konkurrencer kan sammenlignes med styrketræning for mennesker. Her handler det om at trække så høj en vægt som muligt. Noget som Riley er virkelig god til.

- Nogle gange kan det faktisk være et problem at få hende væk fra banen igen. Det er ikke uset, at hun næsten bare lægger sig på banen, siger Yasmin Bøllehuus.

quote

Vi træner op til det over rigtig rigtig lang tid, og når vi træner med vognen, så er det altid med forholdsvis let vægt.

Yasmin Bøllehuus, Rileys ejer

I weightpull-konkurrencer trækker hundene vægten fem meter på en vogn.
I weightpull-konkurrencer trækker hundene vægten fem meter på en vogn.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Der bliver brugt seler, som er syet specielt efter hundens mål. Den sørger for, at hunden kan bevæge sig frit. På den måde bliver vægten også fordelt ud på brystet. 

Før konkurrencen bliver hundene vejet, og når de er færdige, udregnes det, hvor mange gange hundene har trukket deres egen vægt. 

Og det kræver hård træning at deltage i DM i weightpull. 

- Vi træner op til det over rigtig rigtig lang tid, og når vi træner med vognen, så er det altid  med forholdsvis let vægt. Gør man det på den rigtige måde, så bliver hunden sund af det. 

Men Yasmin Bøllehuus kan godt forstå, hvis mange mennesker får ondt af hundene og er imod konkurrencen. 

- Hvis man ikke træner hunden op til det, og man ikke har det rigtige udstyr, så er det synd for hundene. Jeg er ikke interesseret i at presse Riley, til hun ikke kan mere. Der er nok andre hundeejere, der ikke er blege for simpelthen bare at give den hele armen, fortæller Yasmin Bøllehuus, der sørger for at ikke at stresse Riley under træningen. 

Hun fortsætter med at forklare, at Riley samtidig er til mange tjek ved dyrlægen. 

Rileys mor har også deltaget og vundet mange konkurrencer.
Rileys mor har også deltaget og vundet mange konkurrencer.
Foto: Ole Møller, TV SYD

- Riley er faktisk en af de eneste hunde i Danmark, der har dokumenteret sundhedstjek i forbindelse med hver konkurrence, hun stiller op i. Der er aldrig blevet fundet noget på hende.

I fremtiden håber Yasmin Bøllehuus på, at hun kan komme endnu længere med Riley.

- Altså drømmen er lidt at kunne komme til udlandet for at konkurrere. Og når jeg ser på de resultater, der er i udlandet, så ville heller ikke være urealistisk, at vi kunne få en fin placering.