Stor forskel på fjernvarmepriser: 15.000 kroner forskel på 20 kilometer

Der er 15.000 kroner forskel på prisen for fjernvarme i henholdsvis Gram og Brørup, der ligger bare 20 kilometer fra hinanden.

Der er blot 20 kilometer mellem Gram og Brørup, men ser man på prisen for fjernvarme, er der langt imellem de to byer.

Gram er det dyreste sted at have fjernvarme i TV SYDs sendeområde. Her stiger prisen på varme med 25 procent.

Det betyder, at prisen for at opvarme et standardhus på 130 kvadratmeter næste år ender på 27.911 kroner for et år. Til sammenligning koster det 11.994 kroner i Brørup. Årsagen til den lave pris i Brørup skal findes i kedlerne, som laver træflis om til varme.

- Vi har været dygtige og heldige og få anskaffet også de rigtige parametre til at producere varme på, så vi har en palette af gas, vi kan bruge, vi kan bruge el, og vi kan bruge flis, lyder det fra Ole Arendttorp, der er bestyrelsesformand, Brørup Fjernvarme.

Dobbelt pris

Faktisk går det så godt i Brørup, at fjernvarmekunderne kan se frem til at få penge tilbage i 2022 og kun får en lille prisstigning i 2023, og det er noget, kunderne kan lide.

- Det er det jo noget af det bedste lige for tiden - og det billigste, så det er vi virkelig glade for, siger Bent Juhl Brorly fra Brørup, og Jørn Holmgaard stemmer i. 

- Vi er heldige i forhold til nabobyerne og måske også mange andre steder i Danmark, siger han.

Og der er god grund til at føle sig heldig i Brørup. Hos rigtig mange fjernvarmeværker bliver der lige nu varslet prisstigninger for det kommende år. Det sker blandt andet i Gram, hvor de bruger gas og solfangere til at lave varme med.

Her er prisen på fjernvarme mere end dobbelt så høj som i Brørup, og nu stiger den igen.

- Vi bliver nødt til at hæve vores varmepriser. Vi gør det lidt før 1. oktober, hvor vi hæver prisen med 10 procent, og så hæver vi den yderligere 25 procent fra 1. januar 2023, lyder den dystre udmelding fra Lars Damkjær, der er driftsleder ved Gram Fjernvarme.

Selv om prisen på fjernvarme stiger, så er de fortsat væsentlig lavere end prisstigningen på naturgas.