Vejen vasker hænder

Det er hygiejneuge i hele landet. Vejen kommune benytter lejligheden til at holde en hygiejnedag, hvor både børn og voksne skal lære at vaske hænder ordentligt.

Onsdag formiddag var der trængsel om håndvasken i 6. klasse på Holmeåskolen i Vejen. Her var sundhedsplejerske Ane Teuchler på besøg for at vise eleverne, hvordan man vasker hænderne rigtigt. Eleverne kunne blandt andet prøve en kasse, der med ultraviolet lys gør det muligt for eleverne at se, hvor rene deres hænder egentlig er, efter at de har vasket dem. De kunne også få målt, hvor meget organisk materiale, de ikke fik vasket af hænderne.

Holmeåskolen i Vejen er et af tre steder i Vejen kommune, der onsdag har særlig fokus på håndvask og hygiejne. Også børn i børnehaven Bakkegården og beboere og ansatte på plejecenteret Birkely i Vejen skal lære at vaske hænderne ordentligt.

For det er vigtigt, siger sundhedsplejerske Ane Teuchler, der er medlem af Hygiejnenetværket. - Samfundsøkonomisk betyder det rigtigt meget, at børn og voksne kan vaske deres hænder. Det er rigtig mange penge, samfundet sparer hvert år på antibiotika og lægebesøg og på mistede arbejdsdage, siger Ane Teuchler onsdag til TV SYD.

Målet med projektet er at minde både børn og voksne om at vaske hænder efter toiletbesøg, og før de laver mad eller spiser. - Vi har erfaring med, at nogen bare lige stikker hænderne ind under vandhanen og så ud igen. Det får man ikke bakterierne væk af. Det er vigtigt, at man får bakterierne væk, siger Ane Teuchler.

Samtidig håber hun at børnene i 6. klasse på Holmeåskolen vil tage nye og bedre vaner med hjem, når dagen er slut. - Jeg håber de snakker med deres forældre om det også, for efter min opfattelse er der ikke nok, der synes, det er vigtigt nok, siger Ane Teuchler.