Video: Passagerer i IC4-tog evakueret på grund af røg

Endnu et DSB tog holdt i nat stille på grund af røgudvikling.

To gange på under et døgn har DSB måtte bede passagerer på strækninger i Sydjylland om at forlade et tog på grund af røg fra en vogn.

Natten til tirsdag er et IC4-tog blevet tømt for passagerer på stationen i Holsted på grund af røgudvikling. Toget holder stille i den lille stationsby, der ligger på strækningen mellem Kolding og Esbjerg.

- Vi fik en melding om røgudvikling fra et regionaltog klokken 01.40. Jeg ved ikke, hvor alvorligt det er. Men brandvæsnet er til stede og kigger på det. Nu skal toget bugseres på værksted og kigges godt igennem for at finde ud af, hvad fejlen skyldes, siger pressevagten hos DSB til Ritzau.

Der var mellem 10 og 15 passagerer på toget. Ingen er kommet noget til.

Mandag over middag blev passagererne i et IC3-tog på vej mod Esbjerg evakueret på banegården i Vejen af samme årsag. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi kom røgen fra noget isolering, der var smeltet efter et olielæk fra togets udstødning.

Passagererne blev transporteret videre i et andet tog.

Det havarerede togsæt var også årsagen til at jernbanebommene i Holsted var nede, men de er her til morgen igen i funktion, så Holsted Storegade kan passeres.

/ritzau/

Se brandfolkene igang med at slukke brand

Varighed 0:30