S-formand går ind i havnebestyrelsen i Vejle

Gruppeformanden for Socialdemokraterne i Vejle Byråd, Søren Peschardt, går nu ind i havnebestyrelsen i Vejle.

Flere medlemmer afden havnebestyrelse, der kritiseres for i årevis at overse, at ledelsen i Vejle Havn ikke blot ruttede med pengene, men også indimellem kom til at bruge dem i deres fritid, sidder stadig på deres poster.

Den tidligere formand Thorkil Christensen (DF) og formanden før ham, Leif Skov (S), har valgt at trække sig fra bestyrelsen, men de øvrige medlemmer sidder endnu og venter på en rapport fra firmaet COWI, der efter alt at dømme kommer til at afgøre bestyrelsens fremtid.

Nu træder socialdemokraternes gruppeformand, Søren Peschardt ind i havnebestyrelsen i stedet for partifællen Leif Skov.

- Jeg overtager pladsen indtil vi ved, hvordan havnebestyrelsen kommer til at se ud fremover. Så overlader jeg pladsen til Henning Dam, der er kandidat til byrådet ved næste valg. Jeg synes dog ikke, han skal kastes ind i det, før der falder ro over tingene, siger Søren Peschardt (S) til TV SYD.

Og fornyelse må der til i havnebestyrelsen mener Søren Peschardt (S).

- Der er ikke ret meget af det, der er foregået i de forgangne uger, der har været ok. Jeg er ikke tilfreds med tingene som de er nu, siger Søren Peschardt til TV SYD. Han venter spændt på den rapport, der kommer med et forslag til, hvordan man bedst organiserer bestyrelse og havn i fremtiden.

For ikke blot bestyrelsen, men også havnen er nu i venteposition. Formelt har den tidligere havnedirektør Per Kristensen været på ferie indtil han blev bortvist, da undersøgelsesrapporten fra Pricewatercoopers gav  bestyrelsen grund til både at bortvise og politianmelde den tidligere direktør.

Ingen ved endnu, hvornår Vejle Byråd er klar til at udpege en ny bestyrelse, men socialdemokrat og måske kommende havnebestyrelsesmedlem Henning Dam skyder på, at der stadig går en rum tid.

- Det jeg har fået at vide er, at det nok først bliver sent på efteråret eller måske først næste forår, siger Henning Dam til TV SYD.