TV der bevæger dig

Alaa Shamasneh og hendes familie vil kæmpe for at blive i Danmark

Familien Shamasneh er blevet udvist af Danmark. Mandag kom brevet, der siger, at de bliver afhentet allerede på torsdag og kørt til Sjælsmark udrejsecenter. Men familien vil kæmpe for at få lov at blive.

Søndag eftermiddag blev demonstrerede borgerne i Jelling mod en udvisning af en familie, der samtidig risikerer at blive splittet. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Familien Shamasneh flygtede fra Palæstina til Danmark for syv år siden.  Tilbage i 2013 fik de afslag på deres ansøgning om opholdstilladelse. Mandag i denne uge fik de så besked om, at de bliver hentet til udrejsecenter Sjælsmark allerede på torsdag den 30. marts.

Søndag eftermiddag  demonstrerede omkring 500 borgerne i Jelling mod en udvisning af en familie, der samtidig risikerer at blive splittet. 

Den store opbakning har givet familien mod på at kæmpe for at få lov til at blive i Danmark.

Vi har besluttet at prøve at gøre noget, så vi kan få lov til at blive her.

Alaa Shamasneh, 15 år, Jelling

Alaa Shamasneh, familien 15-årige datter, siger mandag eftermiddag til TV SYD, at brevet om, at de skal være ude senest 30. marts kom mandag eftermiddag.

- Brevet er lige kommet for under en time siden, så vi ved endnu ikke helt, hvad vi skal gøre. Men vi har besluttet at gøre noget, så vi kan få lov til at blive her, siger Alaa Shamasneh.

Familien har nu fået tilknyttet advokat Tobias Elmstrøm, som af Flygtningenævnet er beskikket advokat indenfor asylsager, og som nu skal varetage familiens udvisningssag.

Hvis de udvises, bliver familien spilittet, da Alaas far er fra Palæstina og hendes mor er fra Jordan. Udvisningen betyder, at hendes forældre skal rejse tilbage til hvert deres land. Alaa, der er 15 år, skal i givet fald sammen med sin lillebror på 11 og søster på 13 år rejse med deres far til Jordan. 

Læs også By i oprør over udvisning

Læs også Udviste Alaa: Prøver at nyde min sidste tid her