Hesten kunne ikke sælges - Nu har den tjent to millioner

Travhesten Candy La Marc, der er opdrættet og trænes af Charlotte Almbjerg og Lars Marcussen i Jerlev, vandt søndag endnu et stort løb i Sverige og runder to millioner danske kroner i sejrspræmier.

Jerlev-hesten Candy la Marc viste sig igen bedst, da Breeders Crown for 3-årige hopper søndag blev afviklet på Eskilstuna-banen i Sverige. 

Søndag den 1. oktober løb Candy La Marc til alles overraskelse med førstepræmien i et af de allerstørste travløb i Sverige - og i går vandt hesten så endnu et stort løb. Der var 800.000 kroner i sejrspræmie til Candy la Marc, der nu har tjent præcis 2.530.992 svenske kroner, hvilket svarer til næsten to millioner danske kroner.

- Det er helt vildt, hvad Candy la Marc har præsteret i dette efterår - og nu skal hesten holde en fortjent vinterferie efter en hård sæson, siger de glade hesteejere Charlotte Almbjerg og Lars Marcussen mandag morgen til TV SYD i telefonen fra Sverige.

Præmiepengene er tjent i 12 starter, hvor det er blevet til 9 sejre og en femteplads. Oveni sejrspræmien kommer en opdrætterbonus på mere end en halv million danske kroner, hvorved Candy La Marc brutto har tjent 2,5 millioner danske kroner hjem til stutteriet La Marc.

Lars Marcussen står selv for den daglige træning af Candy La Marc, der for to år siden blev sat til salg på en auktion i Sverige. Men ingen var på det tidspunkt interesseret i at købe hesten, der var til salg for 100.000 svenske kroner.

Så det er noget af et hesteeventyr, som Charlotte Almbjerg og Lars Marcussen fra Jerlev har oplevet.

De to driver til dagligt stutteriet La Marc i Mejsling ved Jerlev vest for Vejle, men det foregår fortsat ved siden af jobbet som henholdsvis bogholder og smed.