Jernknopper erstattet med bare tæer

Skruepropper af jern er erstattet med bare tæer, når Vejle Boldklubs fodboldtalenter skal træne. Klubben har tilknyttet en judotræner til sine U14 og U15-hold.

Vejle Judo Klub, EliteVejle og Vejle Boldklub i fællesskab startet et samarbejde efter idé fra talentchef i Vejle Boldklub, Lasse Christensen.

Fremover skal VBs talenter træne judo torsdag morgen - og i dag var første gang, oplyser EliteVejle i en pressemeddelelse.

- Vi prøver at give vores spillere en anden form for kropsbeherskelse, siger talentchef Lasse Christensen. I judo er de meget bevægelige og enormt eksplosive. Samtidig er der en helt masse andre elementer som smidighed og kropskoordination, som vi gerne vil overføre til fodboldbanen.

Laudrup og Vild med Dans

Måske er det Mads Laudrup og Vild Med Dans, der i den seneste tid har inspireret. Lasse Christensen ser i hvert fald muligheder i andre sportsgrene i fremtiden:

- Vi ved, at en alsidig træning er vejen mod toppen. Det næste bliver måske springgymnastik eller dans, vi er i hvert fald åbne over for et samarbejde med andre sportsgrene. I sidste ende er det dog fodboldspillere og ikke judokæmpere, vi skal udvikle, lyder det fra Lasse Christensen.

Judo bruges allerede i Ajax Amsterdam og hos FC Barcelona. Nu prøver Vejle Boldklub så ideen i eliteidrætsklasserne på Nørremarksskolen.

Judo er nærkontakt

I Vejle Judo Klub var de hurtigt sikre på, at samarbejdet var den helt rigtige vej at gå. Der skulle dog gå et år, en masse forberedelse og en helt masse møder til, før samarbejdet var en realitet. Men nu ser Knud Erik Hansen, formand for Eliteudvalget i Vejle Judo Klub, frem til, at judoklubben får en rolle i fodboldspillernes udvikling.

- Det er fedt, at vi som judoklub kan være med til at udvikle talenterne i Vejle Boldklub. Vi giver dem noget ekstra, de ikke får ved en almindelig fodboldtræning, siger Knud Erik Hansen.

- Judo er en sport med nærkontakt. De skal ind og have fat i hinanden, og det kan være grænseoverskridende for nogen. Det er alt sammen med til at styrke deres udvikling og sammenhold, fortsætter Knud Erik Hansen.

 

Fakta: