Knud Jeppesen mistede sit livsværk: Banken tog gården

En landmandsfamilie i Hvejsel ved Jelling bliver nødt til at flytte, efter at banken for nylig besluttede at sælge gården.

Lige nu er en landmandsfamilie i Hvejsel ved Jelling ved at pakke sammen. De har boet på gården i tredive år, men for nylig ringede banken: Vi lukker landbruget.

- Vi kunne godt se, at det begyndte at knibe. Man får gæld, så kommer der renter på, og så flere renter. Det er en ond spiral at komme ind i, siger landmand Knud Jeppesen til TV SYD.

De sidste fem år har først finanskrisen og dernæst boykotten af Rusland presset priserne på svinekød så langt ned, at Knud Jeppesen år for år har kørt med underskud og skabt gæld. Og det til trods for, at han ikke er en af de landmænd, der har lavet store investeringer eller købt dyr jord til sin gård.

Knud Jeppesen mistede sin gård

 Det var banken, der i sidste ende smækkede kassen i og tvangssolgte gården.

- Vores kreditorer har været velvillige undervejs, og de har fået penge alle sammen, men på et tidspunkt sagde de, at vi var nødt til at sælge. Og så er kassen sådan set klappet i, siger Knud Jeppesen.

Han ærger sig over, at krisen i landbrug har betydet, at han har mistet sin gård:

- Vi havde drømt om, at vi om 10 år skulle sælge gården og købe et lille hus, men sådan gik det ikke, og nu er vi bare nødt til at komme videre, siger Knud Jeppesen.