Konference skal sikre at syddanske unge trives bedre

Det skal være rart at gå i skole. For at hjælpe med det, var 90 unge, deres lærere og ledere tirsdag samlet i Vejle.

Alt for mange unge dropper ud fra deres ungdomsuddannelse. Det gør de fordi de ikke trives. Det har fået Region Syddanmark til at sætte fokus på området.

Tirsdag eftermiddag var omkring 90 mennesker derfor samlet i regionshuset i Vejle til konference om trivsel på ungdomsuddannelserne.

quote

De unge giver udtryk for, at de har travlt med at leve op til en helt masse idealer. Det hele skal gerne være perfekt.

Liselene Pedersen, PsykInfo-konsulent, Region Syddanmark

- Det er vigtigt, vi føler, vi trives godt hvor vi er – for vi får det meste ud af både vores skole og vores ungdom, forklarer Mathias Haar-Lund, der er elevrådsmedlem på Vejle Tekniske Gymnasium.

På konferencen kunne de unge udveksle ideer, og tale om, hvordan trivslen bliver bedre på deres uddannelser.

- De unge giver udtryk for, at de har travlt med at leve op til en helt masse idealer, siger PsykInfo-konsulent i Region Syddanmark, Liselene Pedersen, til TV SYD og fortsætter:

- Det hele skal gerne være perfekt, man skal have gode karakterer, man skal se godt ud, man skal træne, man skal have frihedsjob, man skal vide hvad man vil langt ud i fremtiden. Så alt i alt giver det rigtig mange udfordringer for de unge.

De unge mennesker var primært fra ungdomsuddannelserne. Men også enkelte undervisere, vejledere, skoleledere og politikere var til stede.

Fakta om Region Syddanmarks indsats