Mange nye p-pladser klar til populær rasteplads

På grund af det stigende antal lastbiler i Trekantområdet har der været rift om p-pladserne på rasteplads Skærup.

Fredag kan lastbilchauffører se frem til, at 52 nye p-pladser beregnet til lastbiler står færdige på rastepladsen Skærup Vest syd for Vejle. 

Vejdirektoratet forventer, at de mange nye p-pladser vil gøre det lettere for lastbilchaufførerne at finde en parkeringsplads, så de lettere kan overholde deres køre- og hviletider, skriver de i en pressemeddelelse. 

Støjvold

Mellem rasteplads Skærup Vest og motorvejen har Vejdirektoratet desuden etableret en fire meter høj støjvold, som både dæmper støjen på rastepladsen for de overnattede lastbilchauffører og afskærmer rastepladsen fra motorvejen.

Mellem rastepladsen og motorvejen har Vejdirektoratet anlagt en støjvold, der skal dæmpe støjen fra trafikken.
Mellem rastepladsen og motorvejen har Vejdirektoratet anlagt en støjvold, der skal dæmpe støjen fra trafikken.
Foto: Vejdirektoratet

Der er også blevet anlagt en ekstra jordvold mod syd. De er bygget op af den jord, der er blevet gravet væk i forbindelse med udvidelsen af rastepladsen.

- Vi har anlagt støjvolden, for at minimere støjen for dem, der opholder sig i picnicområdet og for de lastbilchauffører, der skal overnatte, fortæller Charlotte Veiss-Pedersen, projektleder for Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

De 52 nye parkeringspladser mellem Vejle og Kolding sætter gang i endnu et år med udvidelser af landets rastepladser.

Sidste år indviede Vejdirektoratet 17 nye parkeringspladser på rasteplads Øster Løgum Vest i Sønderjylland,12 ekstra på rasteplads Harte Nord vest for Kolding og 20 nye på rasteplads Nørremark syd for Horsens.