Se fotos: Rambuktyveri i butikscenter i Vejle

Politiet blev alarmeret til et rambuktyveri inde midt i butikscentret Bryggen i Vejle. En bil var kørt gennem gitteret til forretningen Humac, og der er stjålet Apple-produkter for over en halv million.

- Tyvene har været meget målrettede, siger vagtchef Svend Pedersen til TV SYD.

Politiet efterlyser to biler i forbindelse med tyveriet.

- Det drejer sig bl.a. om en koksgrå Mazda 2, som er stjålet hos Peugout på Valdemar Poulsensvej i Vejle, oplyser vicepolitiinspekktør Frede Nissen til TV SYD. Den er stjåplet kl. 1.37 - 12 minutter før alarmen aktiveres i butikscentret.

- Og vægterne, der ankommer til centret kort efter alarmen ser en stor firhjulstrækker køre fra stedet. Vi ved ikke, hvad mærke den har, men den er mørk - og muligvis en Q7 eller Porche Cayenne. Den kører ad Fredericiavej og muligvis videre mod nord ad motorvejen.

- Vi efterlyser vidner, som har se de to biler. Enten Mazdaen på vej fra Horsensvej mod centrum - eller følgebilen før eller efter indbruddet, som finder sted kl. 1.49. Vidner kan ringe på 1-1-4, siger lederen af lokalpolitiet.

Butikken ligger i den indre ring i stueetagen i butikscentret. Tyvene er kommet ind i Bryggen ved at bryde en branddør på den nordlige side op. Det er den del, hvor Sønderåen løber langs ? og der er ikke meget trafik på gågaden om natten. Og inde i centret har de kunnet arbejde uset.

Forretningen er sikret med et stålgitter, men det er ødelagt.

Herefter har tyvene forsynet sig med en række Apple-produkter.

- Der er stjålet Apple-produkter for over en halv million, oplyser Frede Nissen.

Alarmen i butikscentret blev udløst kl. 01.49. Vægtere fra alarmfirmaet og en politipatrulje var kort efter på stedet, men da var tyvene væk. '

- Så de har ikke været derinde ret lang tid, siger vicepoltiinspektøren. Vi ved ikke, hvor mange der har været med til tyveriet.

Tyvene har været inde i forretnnigens lager, som er tømt for computere. Det har været helt bevidst, fordi computerne i Humacs udstilling er i drift - og Apple har et system, som kan spore stjålne computere.

Politiet er interesserede i at høre fra vidner, som måtte have observeret noget i det tidsrum. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.