TV der bevæger dig

Se hvilke gymnasier, der får de højeste karakterer

Rødkilde Gymnasium i Vejle har i fire ud af de seneste fem år ligget i top med karaktererne til studentereksamen.

Der var kys, kram og roser, da Sarah Hedegaard Nipper endelig fik huen på efter at have fået 12 i den sidste eksamen på Rødkilde Gymnasium i sommeren 2017. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

Hvis du gerne vil have en høj karakter i studenterhuen, så er dét noget, Rødkilde Gymnasium i Vejle har stor erfaring med. De har det højeste gennemsnit til studentereksamen - i gennemsnit.

Top tre i Syd- og Sønderjylland:

1. Rødkilde Gymnasium - 7,8
2. Tørring Gymnasium - 7,6
3. Ribe Katedralskole og Munkensdam Gymnasium, Kolding - 7,5

Fire ud af de seneste fem år har Rødkilde Gymnasium haft Syd- og Sønderjyllands højeste karaktergennemsnit for alle studentereksamener. De 250 studenter fra Rødkilde Gymnasium i 2017, fik i gennemsnit 7,8 til studentereksamen i 2017.

- Det er jeg utroligt stolt over på mine elevers og læreres vegne, siger Hans Erik Duschek-Hansen, som er rektor på Rødkilde Gymnasium.

Han fortæller, at skolen hele tiden fokuserer på trivsel blandt elever og lærere, og han mener, at det er nøglen bag de høje karakterer.

I 2016 var det Ribe Katedralskole, der indtog førstepladsen med 7,6.

I den anden ende af skalaen ligger Alssundgymnasiet i Sønderborg, Her fik eleverne i år i gennemsnit 6,7 i gennemsnit til studentereksamen.

Gennemsnittet for alle landets 27.153 gymnasieelever var i 2017 7,4. Generelt er karakterergennemsnittet steget fra 2013 til 2017.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk