TV der bevæger dig

Til møde med MomsMor

Et nyt netværk af mødre med egen virksomhed mødtes mandag i Børkop. 15 kvinder, der først og fremmest er mødre - og derefter iværksættere.

02:44

tre af kvinderne, som er med i MomsMor

1 af 2

Målet med netværket, som kalder sig MomsMor, er at give kvinder inspiration til, hvordan de kan få arbejdet passet ind i familie-livet og ikke omvendt.

alene med to børn

Maria Bastholm driver virksomhed fra sit køkken i Børkop. Det har hun gjort i snart et år. Hun er selvstændig kostvejleder.

- Det har været nummer et for mig at det skulle være, hvor jeg bor, for jeg er alene med to børn, siger hun til TV SYD.

Kan klare det

I dag ar hun vært for 15 kvinder, som alle er selvstændige - og alle forsøger at skabe et liv, hvor de først og fremmest er mødre. Og derefter selvstændigt erhvervsdrivende.

Vibeke Storm Frandsen skabte netværket MomsMor. Det gjorde hun i protest mod dem, der siger, at iværksættere ikke kan få succes - med mindre de ofrer alt og arbejder 80-100 timer om ugen.

- Jeg skal vise dem, at de kan jeg godt, siger hun til TV SYD.

- Vi er jo kvinder, og der sker noget med kvinder, når de bliver mødre. Så sker der et kæmpeskifte i vores liv.

- Der er da et lille håb om, at man måske kan få lidt mindre tid på fuldtidsarbejdet  - og måske have ekstra timer i hverdagen til nogle af de familie-gøremål, man har, siger Susan Schmidt, som er bygningskonstruktør og web-shob-ejer fra Haderslev.

Læs mere på hjemmesiden www.momsmor.dk

MomsMor.dk