TV der bevæger dig

Danmark Rundt flyttes til september

Løbsdirektør satser på Danmark Rundt tidligt i september. Tre af etaperne køres i Syd- og Sønderjylland samt Tyskland.

Postnord Danmark Rundt vil i år måske kollidere med Tour de France i september. Her ses rytterne på løbets kongeetape på Kiddesvej i Vejle i 2018. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Esbjerg, Ribe, Sønderborg, Vejle og Flensborg får ikke nogle af de bedste cykelryttere at se i august som ellers planlagt. Det store nationale etapeløb Postnord Danmark Rundt kan på grund af coronakrisen ikke afvikles som planlagt i august.

Her er Postnord Danmark Rundts fem etaper i 2020

Postnord Danmark Rundt starter tredje etape uden for Danmark for første gang i løbets historie - nemlig i Flensborg i forbindelse med 100-året for Genforeningen.

Her får du et overblik over etaperne.

  • 1. etape: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg.
  • 2. etape: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg.
  • 3. etape: 210 kilometer fra Flensborg til Vejle.
  • 4. etape: Otte omgange af 19,5 kilometer på en rundstrækning rundt om Kalundborg. I alt 156 kilometer.
  • 5. etape: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg.

(Kilde: Postnord Danmark Rundt)

Se mere

Løbsdirektør Jesper Worre er dog optimist og regner fortsat med, at 2020-udgaven af Postnord Danmark Rundt bliver afviklet, selv om løbet tirsdag har meldt ud, at det ikke bliver på de oprindelige datoer.

- Der ser ud til at være plads i den Den Internationale Cykelunions (UCI) kalender i begyndelsen af september. Vi ved, at vi ikke skal for langt ind i september, før det danske vejr ikke er så rart, siger løbsdirektøren.

Bliver løbet rykket til starten af september, kan det dog komme til at ligge oven i det udskudte Tour de France, der forventes at gå i gang 29. august og varer tre uger.

- Vi håber at kunne komme med nye datoer inden for fire uger. På et tidspunkt bliver vi nødt til at kunne færdiggøre planlægningen.

Mest sete på tvsyd.dk